Meghódítja Amerikát a magyar kosarassztár

Miután csapatával, a a Minnesota Lynx-szel sikerrel vette az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) elődöntőjét, ott lehet a fináléban a gárda magyar játékosa, Juhász Dorka. A magyar játékos akár a bajnoki címet is megszerezheti csapattársaival, ugyanis idén négyből háromszor megverték a döntőbeli ellenfelüket, az alapszakaszgyőztes New York Libertyt.

2024. 10. 09. 7:31
Juhász Dorka bejutott csapatával a WNBA döntőjébe Fotó: Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fantasztikus sikert ért el az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokságban (WNBA) játszó magyar kosaras, Juhász Dorka. Ugyanis csapatával, a Minnesota Lynx-szel 88-77-re legyőzte a vendég Connecticut Sunt a WNBA elődöntőjének ötödik, utolsó mérkőzésén, így 3-2-es összesítéssel bejutott a fináléba. A magyar válogatott játékos kedden egy percet töltött a pályán a hajrában, s ezalatt nem dobott pontot. Az alapszakasz második helyén záró minneapolisi együttesben a Győr kanadai légiósa, Bridget Carleton két pontot szerzett. A négyszeres bajnok Lynx 2017 óta először döntőzhet a WNBA-ben.

A másik ágról korábban az alapszakaszgyőztes New York Liberty került a döntőbe, miután 3-1-es összesítéssel búcsúztatta el a címvédő Las Vegas Acest. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó finálé magyar idő szerint péntek hajnalban kezdődik New Yorkban. Az eddigi öt fináléját elvesztő Liberty és a Lynx az idén négyszer csapott össze, s ebből háromszor Juhászék nyertek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.