Lionel Messi újra varázsolt az éjjel, utolérte magyar riválisát

A duplázó Lionel Messi vezérletével az Inter Miami 3-2-re megnyerte a Columbus Crew elleni rangadót, ezzel eldőlt, hogy a floridai csapat a legjobb mérleggel zárja az MLS alapszakaszát. Messi és társai történelmet írtak: a Supporters’ Shield korábban még nem került az Inter Miami birtokába. Gazdag Dániel gólpasszt adott, de a Philadelphia Union vereséget szenvedett, így egyelőre nem áll rájátszást érő helyen.

2024. 10. 03. 8:15
Jordi Alba Luis Suárez Lionel Messi Sergio Busquets Inter Miami MLS Barcelona Supporters' Shield
Mint egykor Barcelonában: Alba, Suárez, Messi és Busquets, valamint egy trófea Fotó: X/Inter Miami CF
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lionel Messi szinte Barcelonában érezhette magát. Előbb Jordi Alba nagyszerű indítása után vette be a Columbus Crew kapuját, majd szabadrúgásból duplázta meg az Inter Miami előnyét. A második félidőben Messi jó barátja, Luis Suárez is betalált, az Inter Miami 3-2-re legyőzte legközvetlenebb keleti üldözőjét, és bebiztosította alapszakasz-elsőségét.

Lionel Messi Inter Miami Columbus Crew MLS Supporters' Shield
Lionel Messi az első gólját akcióból szerezte a Columbus Crew ellen (Fotó: X/Inter Miami CF)

Bár az MLS bajnoki trófeát majd a rájátszás győztese szerzi meg, az alapszakaszelsőnek is jár szép díj, a Supporters’ Shield, amelyet az Inter Miami először hódított el.

Figyelmeztető jel Messi és társai számára, hogy az MLS legutóbbi tizenkét kiírásából csak kettő ért véget úgy, hogy az alapszakasz legjobbja végül az MLS bajnoka lett.

Lionel Messi és Gazdag Dániel ugyanannyi gólnál tart

Messi a duplájával utolérte az MLS góllövőlistáján Gazdag Dánielt, a magyar játékos ugyanis nem tudott hozzátenni eddigi tizenhét találatához az éjjel.

Gólpasszt adott Gazdag, de az a találat már csak a szépítéshez volt elég, a Philadelphia Union 2-1-re kikapott az Orlandótól, és két fordulóval a zárás előtt kicsúszott a rájátszást érő helyekről, ráadásul Gazdagék sorsolása is nehéz: a keleten egyáltalán a legjobb három között álló Columbus és Cincinnati ellen kellene megszereznie a Philadalphiának a rájátszásba jutást érő pontokat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.