Kitálalt a Real Madrid sértett legendája Ádám Martinék teljesítményéről

Mindössze három meccs erejéig volt a magyar válogatott Ádám Martin edzője Görögországban Claude Makéléle. A Real Madrid és a Chelsea korábbi világklasszis középpályása kitálalt a hirtelen távozása okáról: az Aszterasz Tripolisz vezetői beleszóltak abba, hogy kinek kell játszania és kinek nem. Ádám Martin mindhárom meccsen kezdő volt Makéléle irányítása alatt, de könnyen lehet, hogy vele is elégedetlen volt a francia.

2024. 10. 08. 10:13
ÁDÁM Martin; HANLEY, Grant; MCKENNA, Scott
Stuttgart, 2024. június 23. Ádám Martin (k), valamint a skót Grant Hanley (b) és Scott McKenna a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkõzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyõzte Skóciát, ezzel megõrizte esélyét a nyolcaddöntõbe jutásra. Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze három hete, szeptember közepén adta Claude Makéléle kezébe az irányítást a görög élvonalban szereplő Aszterasz Tripolisz futballcsapata, amely Milan Rasztavaccsal a kispadon kezdte el a szezont. Makéléle vezetésével három meccsen két döntetlen és egy győzelem jött össze, ami nem nevezhető rossz rajtnak az addig négy mérkőzésen kétszer is vereséget szenvedő csapattal. Ám az elmúlt hétvégi, Kallithea elleni 3-1-es győzelem után a Real Madrid és a Chelsea legendája hirtelen távozott, és meg is indokolta a döntését.

Claude Makéléle hamar távozott Ádám Martin csapatától (Fotó: AFP)

– Azt ígérték nekem, hogy teljes irányítást kapok – szögezte le Makéléle. – Ha kirúgnak, mert rosszak az eredmények, az rendben van, ilyen a futball. De az, hogy meg akarják mondani nekem, ki játsszon és kinek nem kellene, az nem oké. Az utolsó meccsen ragaszkodtak ahhoz, hogy Darnell Eric Bile a kispadra kerüljön. Amatőr fizetést kap, de ő a legjobb a csapatban. Mindössze húsz percre cseréltem be, mialatt adott két gólpasszt és megnyerte nekünk a meccset. Mégsem akarták, hogy pályára lépjen a szerződése miatt, én viszont a minősége miatt játszattam.

Ádám Martin nem volt elég jó a Real Madrid legendájának?

Makéléle azt is hangsúlyozta, hogy a nyári igazolások minősége nem az ő felelőssége, kész keretet kapott. Az Aszterasz tizenkét új arccal töltötte fel a keretét, közülük a magyar válogatott színeiben a nyári Európa-bajnokság népi hőse, Ádám Martin leigazolása volt az egyik slágertéma. 

A jelenleg a magyar válogatott NL-meccseire készülő erőcsatár azonban eddig nem teljesített jól, hiába volt kezdő a szezon mind a hét bajnokiján, egyetlen gólja, sőt gólpassza sincsen.

Alighanem ezért is kezdeményezte Makéléle új csatár szerződtetését, így került a görög klubhoz az érkezése után, szeptember végén a csapat nélkül tengődő Frederico Macheda. A Manchester United egykori üdvöskéje fizikailag még nem érte utol magát, de a legutóbbi bajnokin csereként ő váltotta Ádámot az 59. percben, majd gólt szerzett.

Makéléle panaszkodott a játékosok teljesítményére is: – Hosszú labdákkal játszott a csapat, de én megértettem velük, hogy akár győznek, akár veszítenek, muszáj megtanulniuk, hogy mi a futball – kesergett a Real Madriddal 2002-ben BL-győztes francia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.