Csak egy magyar búslakodott a Veszprém kiütéses sikerén a Dinamo Bukarest ellen

A Veszprém átmentette jó formáját a klubvilágbajnokságról, s presztízsmeccset nyert meg 36-24-re csütörtök este az addig százszázalékos Dinamo Bukarest ellen a kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában, a negyedik fordulóban. A magyar csapat edzője, a spanyol Xavi Pascual ugyanis korábban a bukarestieket készítette fel, a Dinamo jelenlegi trénere, David Davis pedig 2018–2021 között Veszprémben dolgozott. A hazaiaknál többen is nagyszerű teljesítményt nyújtottak, talán a hatgólos Remilit, ötgólos Koszorotovot és a kapus Corralest lehet kiemelni.

2024. 10. 10. 20:11
Szergej Koszorotov Veszprém, Dinamo Bukarest,
Szergej Koszorotov az egekben... Rosta Miklós is csak nézi. Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Veszprém nagyszerűen kezdte az új idényt a Bajnokok Ligájában, hiszen előbb Berlinben győzött a Füchse ellen, majd odahaza kiütötte a Barcelonát. Utána viszont Lisszabonban kikapott a Sportingtól, ami persze ma már messze nem vaskos meglepetés, a portugál kézilabda felzárkózott az európai élmezőnyhöz. A Veszprém ezután a kéthetes BL-szünetben sem tétlenkedett, hiszen megnyerte az első ízben kiírt klubvilágbajnokságot.

Mi más lehetett a kérdés a három forduló után százszázalékos Dinamo Bukareste elleni mérkőzés előtt, mint hogy melyik arcát mutatja Xavi Pascual csapata. No és persze az, a presztízsmeccsből melyik edző jön ki jobban, hiszen a katalán mester éveken át Bukerestben, a Dinamo jelenlegi trénere, David Davis pedig 2018–2021 között Veszprémben dolgozott.

A két csapat 4-4-ig fej fej mellett haladt, akkor azonban a Veszprém Remili és Vailupau vezérletével egy 6-0-s szériával elhúzott 10-4-re. Máris eldőlt a meccs? – okkal merült fel a kérdés. Átmenetileg csökkent a különbség (13-9), aztán tovább hízott, s szünetben, 19-11-es állásnál már-már kimondhattuk a választ.

A második félidőben először a 37. percben, 23-13-nál volt tíz közte, ami után végképp a győzelem mértéke lehetett kérdéses. Remili tarthatatlan volt, Cindric kiválóan osztogatott, Corrales pedig parádézott a kapuban, volt, hogy néhány másodpercen belül kétszer is nagyot védett.

A tetemes előnyben a 21 éves magyar jobbszélső, Végh Bálint is lehetőséget kapott a Veszprémben. Csak egy magyar kézilabdázót sajnáltunk kicsit: Rosta Miklós a társaival együtt szenvedett a vendégeknél.

A végén kicsit kiengedett a Veszprém, de így is kiütéses 36-24-es győzelmet aratott, amivel holtversenyben feljött a második helyre a Sporting mögé.

A B csoportban a Szeged szerdán 35-30-ra győzött a horvát PPD Zagreb otthonában, s szintén a második helyen áll négy forduló után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.