Átverték a Real Madrid sztárját, Vinícius Júnior bojkottálja Aranylabda-gálát

Korábban már kész tényként kezelték azt, hogy idén a Real Madrid brazil támadója, Vinícius Júnior nyeri az Aranylabdát, amely a futballvilág legrangosabb egyéni díja. Most azonban már arról érkeztek hírek, hogy Vinícius el sem utazik a ma esti, párizsi gálára, sőt a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez és vezetőedzője, Carlo Ancelotti sem teszi tiszteletét a díjátadón. Ha ez igaz, Vinícius nagyon át lett verve.

2024. 10. 28. 15:58
JÚNIOR, Vinícius
München, 2024. április 30. Vinícius Júnior, a Real Madrid játékosa, miután berúgta a találkozó elsõ gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjének elsõ, Bayern München-Real Madrid mérkõzésén a müncheni Allianz Arénában 2024. április 30-án. MTI/AP/Matthias Schrader Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még szeptemberben olyan címlappal jelent meg Spanyolország legnagyobb sportlapja, amelyen Vinícius Júnior kezében ott volt az Aranylabda. A Marca akkor  kész tényként írt arról, hogy idén a brazil kapja az elismerést. Múlt héten pedig, miután Vinícius mesterhármast ért el a Dortmund ellen hátrányból megnyert BL-meccsen, Carlo Ancelotti kotyogta ki, hogy Vinícius meg fogja nyerni az Aranylabdát. Ezek után a szombati El Clásicón, amelyen a brazilnak nézeteltérése támadt a pályán Gavival, állítólag azzal vágott vissza a Barcelona középpályásának, hogy ezt a meccset, lehet, hogy ők nyerték meg 4-0-ra, de hétfőn ő veszi át az Aranylabdát. Hát a legfrissebb hírek szerint mégsem.

A nemzetközi futball híreiben általában megbízható forrásnak számító Fabrizio Romano írta meg, hogy Vinícius Júnior el sem utazik a párizsi Aranylabda-gálára, mert megtudta, hogy nem ő nyeri meg a díjat. A bennfentes újságíró emellett azt is tényként közölte, hogy Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke, Carlo Ancelotti, a csapat edzője, valamint Jude Bellingham, a második számú esélyes sem utazik el a párizsi gálára.

Ha nem Vinícius Júnior, akkor ki?

Az Origó szerint ha a hír igaz, akkor a Manchester City spanyol középpályása, Rodri lehet a befutó. A spanyol középpályás az előző szezonban bajnok és klubvilágbajnok lett a Manchester Cityvel, a spanyol válogatottal megnyerte az Európa-bajnokságot, mellette pedig a torna legjobb játékosának is megválasztották. Rodri fontosságáról és a teljesítményéről mindent elmond, hogy az előző szezonban három Premier League-meccset hagyott ki eltiltás miatt, a Manchester City pedig mindhárom találkozót elveszítette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.