A beálló ötvenedik megállója

Még a koronavírus sem lehetett akadály, kitaláltak valami meglepetést az ünnepeltnek a barátnők.

2020. 04. 19. 20:09
null
Edzőként is hűséges maradt a Ferencvároshoz Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap ünnepelte ötvenedik születésnapját Pádár Ildikó. A kézilabdás közegben Párducként becézett kiváló beálló a pályafutása befejezése óta edzősködik, jelenleg az FTC U15 csapatát irányítja. Pádár neve összekapcsolódott a Ferencvárossal, 1987-ben szerződtette a zöld-fehér klub, amelyhez egészen pályafutása végéig, 2003-ig hűséges maradt, tagja volt az 1994-95-ös szezonban százszázalékos teljesítménnyel bajnokságot nyert együttesnek, s többek között BL- és KEK-döntőt is játszott a Fradival.

– A Vasas egyszer megpróbált elcsábítani, de én soha nem hagytam el a Fradit. Rengeteg mindent köszönhetek a csapattársaimnak, akik nekem, fiatal vidéki lánynak rengeteget segítettek a beilleszkedésben. Nemcsak a pályán, azon kívül is jó csapatot alkottunk – mesélte lapunknak az ünnepelt. Csapattársakból barátnők, később kollégák lettek, ma már Pádár mellett Kökény Beatrix, Szarka Éva, Fiedler Adrienn és Erika, Tóth Beatrix is az FTC utánpótlásánál dolgozik. A több évtizedes kötelék szoros, tegnap az ünnepelt erkélye elé vonultak a barátnők, s ott énekkel köszöntötték a kiváló beállót.

Edzőként is hűséges maradt a Ferencvároshoz
Fotó: Mirkó István

– Talán a negyvenedik születésnapom volt ilyen különleges, mint az idei. Akkor sem számítottam arra, ami később bekövetkezett. A párom elhívott vacsorázni, nem volt túl sok kedvem kimozdulni, de végül igent mondtam, mert ő nagyon erősködött. Alig hittem a szememnek, amikor megláttam harminc-negyven meglepetésvendéget. Azon a nyáron elmentünk a fradista csajokkal Kömlőre, ahol felnőttem, és ott szépen megünnepeltük a jeles napot. Idén mondták a barátnőim, hogy a koronavírus sem lehet akadály, ők majd kitalálnak valami meglepetést. A ház előtt összegyűltek, és elénekelték nekem a Boldog születésnapot című dalt. Bennük sosem csalódok.

Pádárban pedig a szövetségi kapitányok nem csalódtak: 1990-től 2003-ig Laurencz László, Csík János, Németh András és Zsiga Gyula, valamint Mocsai Lajos is számított a gólerős beállóra, aki azon kevés női kézilabdázók egyike, aki világ-, Európa-bajnokságon és olimpián is szerzett érmet. A sok szép élmény közül Párduc a felejthetetlen hangulatú 1995-ös magyar-osztrák közös rendezésű vb-n elért ezüstérmet emelte ki. Kömlő díszpolgára az olimpiai és világbajnoki medáljait az Egri Sportmúzeumnak adományozta, s ha olykor arra jár, van miben gyönyörködnie. Csodálatos pályafutás az övé.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.