A magyar válogatott nem csak megszorongatja, képes legyőzni a legjobbakat

Ugyan a jövő évi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatát helyettesítő Eurokupát a megfelelő helyi értéken kell kezelni, ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy a magyar férfi-kézilabdaválogatott a tavaly novemberi háromgólos siker után szerdán lapzártánk után idegenben is nyert, ezúttal 30-28-ra Spanyolország ellen. A regnáló Európa-bajnokot az elmúlt két évben összesen négy csapat: Horvátország, Dánia, Németország és Magyarország volt képes legyőzni. A magyar válogatott szombaton Horvátország ellen fejezi be a szereplését az Eurokupában.

2021. 04. 30. 7:30
null
A vb-n még nem sikerült legyőzni a spanyolokat, szerdán idegenben összejött a bravúr Fotó: Cseh Péter Forrás: MKSZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly novemberben Veszprémben 32-29-re, szerdán az andalúziai Antequerában 30-28-ra nyert a magyar férfi-kézilabdaválogatott Spanyolország ellen az Eurokupában. A jövő évi Európa-bajnokság két házigazdája, Szlovákia és Magyarország mellett a regnáló Európa-bajnok, Spanyolország és a 2020-as Eb döntőse, Horvátország a körmérkőzéses „minitorna” négy résztvevője. A csoportot Magyarország vezeti, a szerdai siker jelentősége túlmutat önmagán: Gulyás István csapata ismét bizonyította, hogy a januári vb-n nem véletlenül szorongatta meg a franciákat és győzte le a németeket. Markáns csapat alakul a jövő évi Eb-re.

Bánhidi nyolc gólt dobott, és a védekezésből is kivette a részét
Fotó: MTI/EPA/Alvaro Cabrera

Mikler Roland tizennyolc védést mutatott be, nyolc gólt szerzett, az egyiket a kapunak háttal állva dobta a kapuba az Eb-címvédő ellen. A Szeged beállója boldogan értékelt. – A spanyol válogatott játékerejét soha nem szabad alábecsülni, még akkor sem, ha sérülések vagy egyéb problémák miatt nem a legerősebb felállásban szerepel. Megküzdöttünk a győzelemért, és újra bizonyítottuk, hogy az utóbbi évek eredményeit nem a véletlennek köszönhettük. A csapat folyamatosan fejlődik, és készül tovább a hazai Eb-re. Szombaton Horvátország vár ránk az Eurokupában, természetesen győzni szeretnénk Veszprémben – mondta lapunknak a 26 éves játékos, aki „csapatmunka” képaláírással töltött fel képet a meccs után az Instagramra. A szenzációs formában védő Mikler Roland sem saját magát állította a középpontba, ő a „férfimunka volt” feliratot választotta a csapatkép mellett. Apróságnak tűnnek, valójában nem azok: az egységet szimbolizálják.

Lehet, hogy (még) nem világverő csapat a magyar, de Dánia, Horvátország és Németország mellett azon kevés csapatok közé tartozik, amelyek az utóbbi két évben legyőzték az Európa-bajnokot. Gulyás István szövetségi kapitány sem leplezte az örömét. – Nagyon boldogok vagyunk, hogy a vb-harmadik és Európa-bajnok spanyol válogatottat a saját otthonában tudtuk legyőzni. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Tudtuk, hogy cserélnünk kell majd, így ezt követően volt is egy kis bizonytalanságunk védekezésben, ekkor az ellenfél vissza is tudott jönni a mérkőzésbe. A második játékrészben a „standard” csapatunkkal ismét teljesen uraltuk a mérkőzést, és azt gondolom, hogy a végén megérdemelten nyertünk. A horvátok elleni mérkőzésen természetesen szintén győzni szeretnénk – nyilatkozta Gulyás István a kézilabda-szövetség hivatalos honlapján.

A magyar válogatott szombaton 14.10-kor Horvátország ellen fejezi be a szereplését az Eurokupában (tv: M4 Sport).

Az Eurokupa állása: 1. Magyarország 8 pont (5 mérkőzés), 2. Horvátország 6 (3), 3. Spanyolország 2 (4), 4. Szlovákia 0 (4).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.