A románokkal már elbántak, a hétvégén a dánok vannak soron

A múlt hétvégén hibátlanul felmondott román lecke után dán feladat vár a női kézilabda Bajnokok Ligájában induló klubcsapatainkra. Várhatóan a Fradinak lesz könnyebb dolga hazai pályán legyőzni az Esbjerget, a Győr idegenben játszik a minden csapatra veszélyes, a csoport másik nagyágyúját, a CSZKA Moszkvát eddig egyedüliként legyőző Odense ellen.

Szilágyi
2021. 01. 16. 8:18
null
Nycke Groot tisztában lehet vele, hogy mennyire nehéz a Győr ellen kézilabdázni Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emlékezetes volt az őszi mérkőzés. Koronavírusos megbetegedések miatt nyolc játékos, Kisfaludy Anett, Pásztor Noémi, Kovács Anett, Klujber Katrin, Tóth Nikolett, a német Julia Behnke és Emily Bölk hiányzott, a Ferencváros mégis győzni tudott 24-21-re az Esbjerg otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjának negyedik fordulójában. Pedig a csapatot érintő fertőzések miatt a Fradi eredetileg el akarta halasztani a mérkőzést, de a nemzetközi szövetség ezt – utólag szerencsére – nem engedte.

Nerea Penának nem jelent újdonságot a Fradi ellen játszania
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Idén szó sincs halasztásról, a csoportja negyedik helyén álló Ferencváros teljes létszámban várja a mai visszavágót (tv: Sport 1, 16.00). Amennyibe nyer az Elek Gyula Arénában, végképp leszakítja az utolsó előtti helyen szerénykedő, a nála hat ponttal kevesebbet szerzett Esbjerget. Nem lesz egyszerű mutatvány; amióta a zöld-fehér szurkolók korábbi kedvence, Nerea Pena Siófokról a dán csapathoz szerződött, figyelemre méltó (rész)eredményeket tud felmutatni az Esbjerg: a csoportelső Rosztov-Don ellen csak az elhibázott időn túli hetes miatt nem szerzett pontot, a Metz az ötvenötödik percben mindössze egy góllal vezetett ellene, végül hárommal nyert, a bivalyerős Vipers otthonában pedig elcsípett egy pontot.

A Vâlcea elleni látványos, nagy gólkülönbségű (37-20) siker után újra idegenben, ezúttal az Odense vendégeként szerepel a Bajnokok Ligájában két éve veretlen, jelenleg csoportelső Győr (tv: Sport 1, vasárnap, 17.00). Kiemelt érdeklődésre tart számot a találkozó, a BL hivatalos honlapja a hét meccsének nevezte a dán–magyar párharcot. Nincs rossz formában a dán csapat, idén mind a négy tétmérkőzését megnyerte.

Nycke Groot tavaly ősszel járt ellenfélként a korábbi otthonában
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

A korábbi győri kedvencet, az ETO-val három BL-t nyert holland irányítót, Nycke Grootot is felvonultató Odense az egyetlen a csoportban, amely le tudta győzni a CSZKA Moszkvát. Ez komoly fegyvertény, de a tapasztalat a Győr mellett szól: a dán csapat csak harmadszor van jelen a BL-ben, az ETO már tizennyolcadik szezonját tapossa az elit ligában. Karen Brødskov, az Odense másodedzője lefutotta a szokásos tiszteletköröket, majd hozzátette, hogy rengeteget fejlődött a csapata a 32-25-ös győri győzelemmel zárult őszi „odavágóhoz” képest. Kérdés, hogy a rengeteg mire elég a sorozat favoritja ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.