A sánta kutyára is figyelt a Giro szakaszgyőztese + videó

Szombaton a brit Alex Dowsett (Israel Start-Up Nation) nyerte a Giro d’Italia 8. szakaszát, összetettben továbbra is a portugál João Almeida (Deceuninck–Quick Step) vezet. Valter Attila (CCC) az etapon a 23. helyen ért célba, az összetettben egy helyet előrelépve a 28.

2020. 10. 10. 18:25
null
Alex Dowsett hét év után nyert újra szakaszt a Giro d'Italián Forrás: Twitter/Giro d'Italia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Giro d’Italia szombati 8. szakaszán Giovinazzo és Vieste között 200 kilométert kellett teljesíteni a mezőnynek, de a brit Simon Yates (Mitchelton–Scott), aki a háromhetes olasz körverseny előtt az összetett egyik esélyesének számított, már nem állt rajthoz. A 2018-as Vuelta a Espanán (a Tour de France és a Giro mellett ez a harmadik Grand Tour-viadal) győztes Yates pénteken este nem érezte jól magát, a koronavírus enyhe tünetei jelentek meg nála, és a gyorsteszt, majd a megbízhatóbb PCR-teszt is kimutatta nála a fertőzést. Yates a Girón várakozás alatt szerepelt, a 7. szakasz után az éllovas portugál João Almeidától 3:52 perccel lemaradva a 21. helyen állt, még hétfőn az Etnára felfelé tekerve nem tudta tartani a legjobbak tempóját.

A szombati szakasz első fele teljesen sík volt, a második két emelkedőt tartalmazott, de érdemesnek tűnt megszökni a mezőnytől, és ezt hatan így is gondolták. A boly több mint tízperces előny hozott össze a mezőny előtt. Tizennyolc kilométerrel a vége előtt aztán Alex Dowsett a szökevények közül is megszökött, s 1:15 perces előnnyel érkezett be elsőként a célba. A 32 éves Dowsett a célegyenesben arra is figyelt, hogy egy sántikáló kiskutyát kikerüljön, s 2013 után másodszor nyert szakaszt az olasz körversenyen.

Alex Dowsett hét év után nyert újra szakaszt a Giro d’Italián
Fotó: Twitter/Giro d’Italia

Az összetett esélyesei mindannyian a mezőnnyel értek célba majdnem tizennégy perc hátránnyal, így az éllovas João Almeida megtartotta a rózsaszín trikót. a 23. helyen zárta a szakaszt, Yates visszalépése miatt pedig az összetettben javított egy helyet, így 28. pozícióból várja a folytatást.

Íme, a befutó Alex Dowsett-tel és a kutyával:

Giro d’Italia, 8. szakasz, Giovinazzo–Vieste, 200 km:

1. Alex Dowsett (brit, Israel Start-Up Nation) 4:50:09 óra

2. Salvatore Puccio (olasz, Ineos–Grenadiers) 1:15 perc hátrány

3. Matthew Holmes (brit, Lotto–Soudal) azonos idővel

...23. Valter Attila (CCC) 13:56 p h.

Az összetett élcsoportja:

1. João Almeida (portugál, Deceuninck–Quick-Step) 29:52:34 óra

2. Pello Bilbao (spanyol, Bahrain–McLaren) 43 másodperc hátrány

3. Wilco Kelderman (holland, Sunweb) 48 mp h.

4. Harm Vanhoucke (belga, Lotto–Soudal) 59 mp h.

5. Vincenzo Nibali (okasz, Trek–Segafredo) 1:01 perc h.

6. Domenico Pozzovivo (olasz, NTT Pro Cycling) 1:05 p h.

7. Jakob Fuglsang (dán, Astana) 1:19 p h

8. Steven Kruijswijk (holland, Jumbo–Visma) 1:21 p h.

9. Patrick Konrad (osztrák, Bora–Hansgrohe) 1:26 p h.

10. Rafal Majka (lengyel, Bora–Hansgrohe) 1:32 p h.

...

28. Valter Attila (CCC) 9:35 p h.

A hétfői szünnap előtt vasárnap a San Salvo és Roccaraso közötti 207 kilométer megtétele és hegyi befutó vár a mezőnyre, amely összesen 3497,9 kilométert teker a 103. Giro d’Italián, amíg október 25-én célba ér Milánóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.