Babos Tímea egy lépésre az Australian Open főtáblájától

Babos Tímea három szettben, 6:3, 2:6, 6:2-re győzött a francia Tessah Andrianjafitrimo ellen, így készülhet a harmadik, mindent eldöntő mérkőzésére az Australian Open dubaji selejtezőjében.

Magyar Nemzet
2021. 01. 12. 9:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista 115. helyén álló a rangsorban 254. francia Tessah Andrianjafitrimo ellen játszott magyar idő szerint ma reggel az Australian Open dubaji selejtezőjének második fordulójában.

Babos Tímeának még egy meccset kell nyernie egyesben, hogy eljusson Melbourne-be
Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat

Az esélyeknek megfelelően Babos könnyedén, 6:3-ra hozta az első szettet. A második játszmában elsősorban a gyenge első adogatásai miatt (48 százalékban ütötte be az első szerváit) nem várt nehézségei adódtak. A francia játékos élt a lehetőséggel, és 6:2-re nyerte ezt a felvonást.

A döntő szettben a párosban négyszeres Grand Slam-bajnok, a tegnap az Év sportolója gálán az egyéni sportágak csapatversenyében párospartnere, Kiki Mladenovic mellett diadalmaskodó Babos újra magára talált, rögtön elvette az ellenfele adogatását, és az előny kitartott a játszma végéig. A párosban négyszeres Grand Slam-bajnok játékosunk végül 6:3, 2:6, 6:2-re győzött a 2 óra 2 percen át tartó mérkőzésen.

Ha Babos Tímea a következő, csütörtöki mérkőzésén is nyer, akkor főtáblás lesz a február 8-án kezdődő Australian Openen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.