Bejön Mezőkövesd a liláknak

Hétközi forduló kezdődött tegnap az NB I-ben, nyitányként a Mezőkövesd az Újpestet fogadta, és 2-2-vel pontot vitt haza. A 19. forduló többi mérkőzését ma este játsszák le, a listavezető Ferencváros a Bp. Honvédot fogadja, a két kiesőjelölt, a Kaposvár és a Paks egymással csap össze.

2020. 02. 05. 7:06
null
Novothny (fehérben) gólig és kapufáig is eljutott Fotó: Nemzeti Sport/Koncz György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két vereség után érkezett Mezőkövesdre az Újpest, oda, ahol még sohasem kapott ki, s az ott lejátszott hat bajnokijából ötöt meg is nyert. Ez a találkozó nyitotta meg az NB 19. fordulóját, és a statisztika ellenére nem a fővárosi együttes győzelmére adták a nagyobb oddsot, hiszen ők manapság kínlódnak, a házigazda viszont két győzelemmel kezdte a futballtavaszt.

Ennek megfelelően a Mezőkövesd kezdett jobban, a 10. percben például Cseri lövése után a lécről a gólvonalra, majd onnan kifelé pattant a labda. Négy perccel később is a szerencse sietett az Újpest segítségére, ekkor Bureković szabadrúgását a hazai kapus, Szappanos csapattársa, Berecz combjára ütötte, ahonnan a labda a hálóba vágódott – öngól.

Novothny (fehérben) gólig és kapufáig is eljutott
Fotó: Nemzeti Sport/Koncz György

A Mezőkövesd erőfeszítéseit az 52. percben kísérte siker, Marin Jurina közelről egyenlített, ám öt perccel később a hazai védők összeügyetlenkedtek egy helyzetet Novothnynak, aki újra az Újpestet juttatta vezetéshez. A vendéglátók igyekeztek uralni a meccset, ám a lilák kontrái veszélyesebbek voltak, és így a Mezőkövesd örülhetett, hogy Beširović a 87. percben kiharcolta a döntetlent, ugyanakkor a csapatnak így sem sikerült megelőznie a második helyen álló Fehérvárt.

Azt a Fehérvárt, amely a formája alapján nem túl bizakodóan, a közelmúlt statisztikai mutatói alapján viszont derűlátóan utazhat el Debrecenbe. A csapat az idei fordulókban csak szenvedett, ugyanakkor a Loki elleni utolsó tizennégy meccsét egy kivételével megnyerte, és az az egy is döntetlenül végződött. A DVSC az új edzővel, Vitelki Zoltánnal a kiesés elkerülése miatt is szeretné ezt a rossz sorozatot megszakítani, a fehérváriaknak pedig éppen a Mezőkövesd miatt kell csipkedniük magukat, és persze talán még a Ferencváros beéréséről sem mondtak le.

A Zalaegerszeg–Kisvárda és a Kaposvár–Paks találkozókról egyaránt elmondható, hogy hazai pályán pocsékul szereplő csapatok fogadnak idegenben többnyire lebőgő együtteseket – kérdés, mi sül ki ebből ma a pályákon. A már gyakorlatilag reménytelen helyzetbe sodródó Rákóczi nagy szívességet tehet a ZTE-nek a paksiak legyőzésével, hiszen utóbbi csupán három ponttal előzi meg az előbbit, de ez csak akkor érhet bármit is, ha az egerszegiek is győznek.

A legutóbbi öt találkozóján nyeretlen maradt a Puskás Akadémia, és még így is negyedik tudott maradni, ám most azt a Diósgyőrt fogadja, amely zsinórban három győzelemmel a háta mögött érkezik Felcsútra, és egy negyedikkel meg is előzné mai ellenfelét.

A forduló rangadóján az élen álló Ferencváros a Bp. Honvédot látja vendégül. A Fradi 2017. április 17-e óta 45 meccset játszott házigazdaként, és egyiket sem veszítette el, ebben a bajnokságban 15 forduló óta veretlen, azaz egyértelműen a mérkőzés esélyesének számít. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy kettőjük legutóbbi hat párharcán ferencvárosi siker született, a kispestiek pedig öt forduló óta nyeretlenek.

NB I, 19. forduló:

Mezőkövesd–Újpest 2-2 (0-1), Mezőkövesd, 1100 néző, jv.: Pillók. Gól: Jurina (52.), Beširović (87.), illetve Berecz (öngól, 14.), Novothny (57.)

Szerdai mérkőzések: Debrecen–Fehérvár 18.00, Zalaegerszeg–Kisvárda 18.00, Kaposvár–Paks 18.00, Puskás Akadémia–Diósgyőr 18.00, Ferencváros–Bp. Honvéd 19.30 (tv.: M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.