Benzema körbelőtte a levantei kaput, mégis győzött a Real

Helyenként meggyőző játékkal, 2-0-ra győzött a Real Madrid a Levante vendégeként vasárnap, a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában.

2020. 10. 04. 18:11
Benzema, Real Madrid
A francia játékos tisztességgel próbálkozott Fotó: EPA/DOMENENCH CASTELLO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eseménytelenül telt az első negyedóra, helyzetkezdeményekig is alig jutottak a csapatok. Luka Modrić szöglete kavarta fel végre az állóvizet, a sarokrúgás után a védők fejéről elé pattant a labda, aki senkitől sem zavartatva becsavarta a vetődő Aitor Fernández mellett. A kapuson kívül a többi hazai játékos csak nézett, mint a moziban, Vinícius környékén kilométeres űr tátongott a lövés pillanatában.

Újabb csendes tizenöt perc következett, újabb szöglet és majdnem újabb gól, de a levantei Nikola Vukčević fejese a felső lécen landolt. Ezután felélénkült a játék, lőtt fölé, mellé és a blokkba is, a kaput viszont nem sikerült eltalálnia, ahogy a házigazda labdarúgóinak sem, vendégelőnnyel fordultak a csapatok.

A francia játékos tisztességgel próbálkozott
Fotó: EPA/Domenench Castello

A lendület megmaradt a második félidőre is, az első tíz percben a Real a kapuja elé szögezte a Levantét. Mindhiába, mert Benzema – a változatosság kedvéért – ziccerét a kapufára lőtte, Vinícius pedig két helyzetet is elpuskázott. Ezután a hazaiak vették a kezükbe az irányítást, a mesterien védő Thibaut Courtois-nak volt mit megköszönniük a madridiaknak: a francia kapus Enis Bardhi és Carlos Clerc veszélyes lövéseinél is helytállt.

A királyiak mérkőzéseiről természetesen nem hiányozhat a videóbíró sem, bár most nem az ő javukra döntött. Nem volt egyértelmű, hogy mi volt a vizsgálat tárgya, lökés vagy les, talán a bírói gárda sem tudta eldönteni a pontos okot, ezért állt percekig a játék. Végül lesállás miatt érvénytelenítette a játékvezető Sergio Ramos találatát. A következő vendéggól viszont már érvényes volt, Benzemának nagyjából a 87. helyzetét már sikerült kihasználnia. Szép egyéni akció után talált be a hosszabbítás ötödik percében. A francia csatárnak ez volt a 250. gólja madridi mezben , már csak négyen előzik meg az örökranglistán: (450), Raúl González (323), Alfredo Di Stéfano (308) és Carlos Alonso (290).

Sorozatban harmadik győzelmét szerezte meg a címvédő, és tíz ponttal áll a tabella első helyén.

La Liga, 5. forduló:

Levante–Real Madrid 0-2 (0-1)

Gólszerzők: Vinícius (16.), Benzema (90+5)

További eredmények:

Alavés–Athletic Bilbao 1-0 (0-0)

Osasuna–Celta Vigo 2-0 (1-0)

Valencia–Real Betis 0-2 (0-1)

Elche–Huesca 0-0

Real Sociedad–Getafe 3-0 (1-0)

Atlético Madrid–Villarreal 0-0

Real Valladolid–Eibar 1-2 (1-1)

Később játsszák:

Cádíz–Granada 18.30

FC Barcelona–Sevilla 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.