Bogdán Ádám Svédországban folytathatja

Szilágyi
2019. 10. 16. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszas útkeresés végén úgy tűnik, Bogdán Ádám megtalálta a számára megfelelő csapatot. A hússzoros válogatott kapus nyár óta szabadon igazolható labdarúgóként, klub nélkül tengődött, mióta lejárt a szerződése a skót Hiberniansnél. Ugyan felvetődött, hogy a 32 éves labdarúgó hazatér az NB I-be (korábbi klubja, a Vasas és a Honvéd érdeklődéséről lehetett hallani), végül elvetette ezt a lehetőséget, és újra a légióséletet választotta.

Bogdán az Eb-selejtezők miatt beiktatott szünetben kapott edzéslehetőséget a svéd élvonalbeli AIK csapatánál. A svéd együttes versenyben van a bajnoki címért, 27 forduló után a 4. helyen áll az Allsvenskanban, hátránya három pont az éllovas Malmővel szemben. Mindkét fél hosszabb távra tervez, erre enged következtetni Björn Wesström, az AIK sportigazgatója véleménye.

A svéd sportvezető hangsúlyozta, hogy csapatától rengetegen mentek el az utóbbi napokban a válogatottjukba, és többek között ez biztosított lehetőséget arra, hogy több „külsőst” is invitáljanak edzésre. A szünet remek lehetőség arra, hogy a szakmai stáb jobban megismerje a próbajátékon szereplő labdarúgókat.

A skandináv futball egyelőre ismeretlen terep a magyar válogatottban legutóbb 2016. március 26-án, a horvátok ellen védő, rőt hajú kapusnak. Bogdán 2007-ben a Vasastól igazolt az angliai Bolton Wanderershez. Kölcsönben szerepelt a Crewe Alexandria együttesénél is, visszatérve Boltonba, sikerült kiszorítania a kapuból a klub finn legendáját, Jussi Jaaskalainent. Bolton után Liverpoolba került, ahol két meccsen kapott lehetőséget, legutóbb a skót Hiberniansben védett. S ha megfelel a próbajátékon, hamarosan a svéd AIK kapusa lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.