Botlott az Atlético, gólparádét tartott Doneckben a Borussia

Pontokat hullajtott el az Atlético Madrid Moszkvában, miután csak 1-1-es döntetlenre futotta neki a Lokomotiv otthonában. A másik kora esti mérkőzésen gólgálát tartott a Borussia Mönchengladbach, 6-0-ra intézte el a hazai pályán játszó Sahtar Donecket a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

Magyar Nemzet
2020. 11. 03. 21:10
Atlético Madrid, Jan Oblak
epa08796362 Goalkepeer Jan Oblak of Atletico Madrid in action during the UEFA Champions League group A soccer match between Lokomotiv Moscow and Atletico Madrid in Moscow, Russia, 03 November 2020. EPA/Maxim Shemetov / POOL Fotó: Maxim Shemetov / POOL

Pontokat hullajtott el az Atlético Madrid Moszkvában, miután csak 1-1-es döntetlenre futotta neki a Lokomotiv otthonában. A másik kora esti mérkőzésen gólgálát tartott a Borussia Mönchengladbach, 6-0-ra intézte el a hazai pályán játszó Sahtar Donecket a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

Az A csoportban az Atlético Madrid a három pontért ment Moszkvába, de csak egy ponttal és fancsali arccal távozik majd Diego Simeone együttese az orosz fővárosból. Pedig már a 18. percben megszerezte a vezetést a spanyol gárda: Hector Herrera beívelése után José María Giménez fejelt gyönyörű gólt. A 23. percben ismét Herrera került reflektorfénybe, csakhogy a pálya másik oldalán. A mexikói testéről a kezére pattant a labda a saját tizenhatosán belül, Benoît Bastien játékvezető – Luis Suárez minduntalan fejcsóválása közepette – pedig büntetőt ítélt. Anton Mirancsuk megvárta, míg eldőlt, majd magabiztosan előtte labdát a kapu másik oldalába. Mondhatjuk, hogy a házigazda a semmiből egyenlített, alig járt előtte az Atlético térfelén.

A folytatásban is a vendégek álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez, de a szerencse nem szegődött melléjük. Kétszer találták el a kapufát, emellett João Félix is duplázhatott volna, ha nem az ihletett formában védő honfitársa, Guilherme áll vele szemben a Lokomotív kapujában. Az oroszok a folytatásban sem játszottak veszélyesen, a spanyolok pedig eredményesen, így 1-1 lett az összecsapás vége.

Bajnokok Ligája, A csoport, 3. forduló:

Lokomotiv Moszkva–Atlético Madrid 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Mirancsuk (25. – tizenegyesből), ill. Gimenez (18.)

A másik kora esti mérkőzésen a Real Madrid életének megkeserítői, a Sahtar Doneck és a Borussia Mönchengladbach csaptak össze a B csoportban. (előbbi idegenben verte a rekordbajnokot, utóbbi hazai pályán döntetlenezett vele)

A Mönchengladbachnak a múlt héten kétgólos előny sem volt elég a Real ellen a győzelemhez, úgyhogy most biztosra ment, és az első félidőben négy góllal tömte ki a Sahtart. A másodikban már visszavett a tempóból, „mindössze” kétszer talált be az ukránok kapujába. Alassane Plea három góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a hatgólos vendéggyőzelemből, amely a B csoport élére repítette a német csapatot.

B csoport, 3. forduló:

Sahtar Doneck–Borussia Mönchengladbach 0-6 (0-4)

Gólszerzők: Plea (8., 26., 78.), Bondar (17. – öngól), Bensebaini (44.), Stindl (65.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.