Manchesterben nagyon rápihentek a PSG-re, csak rá ne fázzanak!

Amióta Manszur sejk az Egyesült Arab Emírségekből betette a lábát a Manchester Cityhez, a cél egyértelmű: a világ legjobb futballcsapatának titulusa, amihez a BL-trófeát kell megszerezni. Az elmúlt tizenhárom évben ez délibábként lebegett az égszínkékek előtt, a legrangosabb kupasorozatban az elődöntőig is csupán egyszer jutottak el. Egyelőre most is csak itt tartanak, de a Paris Saint-Germain elleni hazai visszavágót ma 2-1-es előnyről kezdhetik.

2021. 05. 04. 7:52
psg
Manchester City's Belgian midfielder Kevin De Bruyne shoots on goal during the UEFA Champions League first leg semi-final football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Manchester City at the Parc des Princes stadium in Paris on April 28, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP) Fotó: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Forrás: Europress_AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Manszur bin Zajed al-Nahjan sejk az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnök-helyettese, az elnök féltestvére, ám ennél lényegesebb, hogy a The Sun év eleji összeállítása szerint a világ leggazdagabb futballklub-tulajdonosa húszmilliárd dolláros vagyonával, és 2008 óta pumpálja a százmilliókat játékosvásárlásokra. Ehhez képest sovány eredmény a négy bajnoki cím (amihez idén azért már az ötödiket is hozzászámolhatjuk) és az FA Kupa kétszeri elhódítása; nagy szívfájdalom, hogy a BL-ben eddig a 2016-os elődöntő volt a csúcs.

A Paris Saint-Germainhez 2011-ben érkeztek a katari befektetők, az elnöki székben ülő Nasszer al-Khelaif nyolcmilliárd dolláros vagyonával a nyolcadik a The Sun listáján, neki is van mit a tejbe aprítania, ami a PSG játékoskeretén is meglátszik. A BL-ben ugyancsak évek óta görcsösen erőlködő párizsiak tavaly már eljutottak a döntőig, ahol aztán a Bayern München állította meg őket (0-1). Idén aztán a Barcelona után a nyolc között éppen a bajorokat ejtették ki, de múlt szerdán, hazai pályán nem bírtak a Manchester Cityvel: Marquinhos hiába szerezte meg a vezetést a 15. percben, a vendégek a 64. percben fura góljával egyenlítettek (a beadásába senki sem ért bele), a 77. percben pedig Rijad Mahrez 23 méteres szabadrúgása után a labda a sorfal tagjai között talált utat Keylor Navas kapujába (1-2). A párizsiaknak kétségkívül két szerencsétlen gól volt, de még rosszabb szájízt ad nekik a történtekhez, hogy a második félidőben a manchesteriek lefocizták őket a pályáról – igaz, a 77. perctől már emberhátrányban szenvedtek Idrissa Gueye kiállítása után.

Kevin De Bruyne megmozdulásaitól most is tarthatnak a párizsiak
Fotó: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A Manchester City gyakorlatilag már megnyerte a Premier League mostani kiírását, ennek megfelelően Pep Guardiola a hétvégi fordulóban több kulcsjátékosát is pihentette, csapata azonban szombaton így is 2-0-ra nyert a Crystal Palace otthonában. De Bruyne, Mahrez, Philip Foden, İlkay Gündoğan és Kyle Walker egyaránt a kispadról nézte a meccset, John Stonesnak még oda sem kellett leülnie.

– A BL-nek ebben a szakaszában nincs nagy tapasztalatunk. A visszavágón is a saját játékunkat kell játszanunk, ez az egyetlen út van számunkra. Jól kell védekeznünk, türelmesnek kell lennünk, és meg kell próbálnunk gólokat szerezni – vezette fel a PSG elleni meccset Guardiola.

A Paris Saint-Germain csupán második a francia élvonal tabelláján a Lille mögött, s szombaton is csak 2-1-re nyert otthon a Lens ellen. kisebb vádlisérülése miatt nem játszott, s Mauricio Pochettino Leandro Paredest és Alessandro Florenzit is pihentette. A franciák nehéz helyzetben vannak, de friss az emlék, hogy a Bayern Münchent idegenben legyőzték 3-2-re.

– Most is meg kell próbálnunk nyerni, gólokat szerezni, de mindenekelőtt el kell hinnünk, hogy ez sikerülhet – szögezte le Pochettino, aki a hétfői sajtótájékoztatón arról beszélt, Mbappé játéka kérdéses a mérkőzésen, mert nem jött rendbe a sérülése.

S az internetre felkerült egy videó, amelyen az látszik, hogy Kylian Mbappé bizony erősen sántikálva érkezett meg Párizsban a Le Bourget repülőtérre.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó. Manchester City–Paris Saint-Germain 21.00 (tv: M4 Sport, az első mérkőzésen 2-1).

Várható összeállítások:

Manchester City: – Walker, Stones, Rúben Dias, Cancelo – Gündoğan – Mahrez, Bernardo Silva, Foden – De Bruyne.

Paris Saint-Germain: Navas – Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Diallo – Danilo, Paredes – Di María, Verratti, – Mbappé.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.