Csak az egyiknek sikerült

A Veszprém a frászt hozta a drukkereire, a Szeged pedig épp ellenkezőleg, elhitette a szurkolóival, hogy hazai pályán képes a bravúrra a BL negyeddöntőjében. Aztán minden másképp alakult: a ­Veszprém magához tért, és a kezdeti sokk után otthon is legyőzte a Flensburgot. A Szeged pedig elfáradt, hiába állt továbbjutásra, nem tudta megtartani az előnyét. Egy magyar csapat, a Telekom Veszprém lesz ott Kölnben a férfikézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében június első hétvégéjén.

2019. 05. 06. 14:48
null
Nagy László talán utolsó meccsét játszotta idehaza a Bajnokok Ligájában Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szurkolók fantáziáját sosem szabad alábecsülni, igenis illett komolyan venni a szegedi fanatikusok prognózisát. Többen azt jövendölték, hogy nyolcgólos hátrány a Vardar Szkopje ellen ide vagy oda, ezt még az első félidőben eltünteti a magyar bajnok, ahogy a Paris SG is kis híján eltüntette a Kiel­cében összeszedett tízgólos hátrányát.

És így is lett. Főleg az önkívületben játszó szlovén Dean Bombac révén a Szeged a 28. percben már továbbjutásra állt a tavalyelőtti BL-győztes ellen, a szünetig visszaállt a nyolcgólos előny (17-9). Bombac mellett Bánhidi is felnőtt a feladathoz. Milyen kár, hogy jött a szünet… A Vardar rendezte a sorait, a Szeged elfáradt az első félidei rohanásban. Feljavultak az ellenfél kulcsemberei, Kristopans, Gyibirov és Karacic, negyedórával a vége előtt négyre olvadt a hazai előny. Elúszott a hajó. A hajrában volt némi kakaskodás a játékosok között, amitől szívesen eltekintettünk volna. A leendő veszprémi Moraes vesztette el elsőként a fejét.

Még sosem volt olyan közel a kölni Final Fourhoz a Szeged, mint az idén, de tegnap kiderült, milyen sokba került a nyolcgólos vereség Szkopjéban.

talán utolsó meccsét játszotta idehaza a Bajnokok Ligájában
Fotó: Havran Zoltán

A magyar bajnok hazai ellenlábasa, a Veszprém idegenben alapozta meg a továbbjutást a Flensburg ellen. Ezek után David Davis, a Veszprém edzője csak állt megkövülve, amint a Flensburg átrohant a csapatán. Hat perc alatt összesítésben egy gól előny maradt az idegenben megszerzett hatból. Davis időt kért, aztán szép lassan tisztult a kép: először is bejött Mikler Roland a kapuba, aki megint megbabonázta az ellenfél lövőit, akárcsak Flensburgban, szép lassan felengedett a hazai görcs, 0-5 után lett ­12-12. Ilics is lőtt egyet a „Balaton partjáról”, s ekkor tulajdonképpen el is dőlt a továbbjutás. A szünetig összesítésben tízre nőtt a különbség, a második félidő végén, miután alaposan „kihullámozta magát” a közönség, rázendített a „Final Four!” rigmusra. Egy év szünet után Kölnben újra nekifuthat a csapat a klubtörténet egyetlen ­hiányzó trófeá­jának begyűjtésének. A visszavonulását fontolgató (azt talán a héten bejelentő) Nagy László, a Szegedre tartó Mikler Roland, valamint a német és lengyel klubokkal kacérkodó Momir Ilics győzelemmel zárta a vélhetően utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzését Veszprémben.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók: Telekom Veszprém–Flensburg 29-25, továbbjutott a Veszprém 57-47-es gólkülönbséggel. Barcelona–Nantes 29-26, tj.: Barcelona (­61-51). Paris SG–Kielce 35-26, tj.: Kielce (60-59), Mol-Pick Szeged–Vardar Szkopje ­29-25, tj.: Vardar (56-52).

Döntetlen és hosszabbítás

21-21-es döntetlent ért el a Siófok női csapata az EHF-kupadöntő első mérkőzésén a dán Esbjerg ellen. A visszavágót szombaton játsszák. Fontos hír a Bajnokok Ligája-címvédő Győr háza tájáról: a klub további egy évvel meghosszabbította Danyi Gábor vezetőedző szerződését.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.