Csertői Auréltól elköszöntek a Paks vezetői

Csertői 2014 januárjában lett a Paks trénere, 187 mérkőzésen irányította az együttest – ilyen hosszú ideig senki sem volt a paksiak edzője.

Magyar Nemzet
2019. 05. 22. 7:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nappal a labdarúgó NB I befejező fordulója után már meg is történt az első edzőváltás. A nyolcadik helyen végzett Paks vezetői döntöttek úgy, hogy a következő idényt új szakmai irányítóval kezdik meg, ezért elköszöntek Csertői Auréltól. A klub közleményben jelezte, az 53 esztendős szakember öt és fél év után távozik a vezetőedzői posztról. Csertői 2014 januárjában lett a Paks trénere, 187 mérkőzésen irányította az együttest – ilyen hosszú ideig senki sem volt a paksiak edzője. Csertői Aurélnak még egy évig élt a szerződése, amelyet közös megegyezéssel bontottak fel; az utódot még nem nevezte meg a Paks.

Nem tudni azt sem, hogy nyártól ki ül a Puskás Akadémia kispadján. Radoki János menesztése után márciusban Komjáti András sportigazgató lett ideiglenesen a vezetőedző, vele a csapat veretlenül kiharcolta a bennmaradást. Komjáti a következő idénytől tulajdonosi tanácsadóként szolgálja a klubot, és Tóth Balázs dolgozik klubigazgatóként. A vezetőedző személyéről még tárgyalnak, a hírek szerint Joan Carillóval nem sikerült megegyezniük.

A kiesett Haladásnál több edzővel is tárgyalnak, közöttük van Horváth Ferenc, az eddigi vezetőedző is, neki a bajnokság végével lejárt a szerződése. Szombathelyen holnap tartanak tag­gyűlést a tulajdonosok, amelyen meghallgatják Horváth Ferenc beszámolóját, akivel a kispadon a csapat a tavaszi tabellán a negyedik lett, ám ez kevés volt a bennmaradáshoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.