Dajkáék csodafegyvere a rotáció

A Ferencváros klubelnöke nem volt elragadtatva a csapat eddigi tavaszi szereplésétől, a három bajnoki fordulóban megszerzett négy ponttól.

Ch. Gáll András
2019. 02. 20. 10:23
Dajka László
Kisvárda, 2018. augusztus 12. Dajka László, a Kisvárda labdarúgócsapatát a későbbiekben irányító vezetőedző a nézőtéren a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Kisvárda Master Good - Ferencvárosi TC mérkőzésen a kisvárdai Várkert Stadionban 2018. augusztus 11-én. A Ferencváros 2-0-ra győzött MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddi Ajka–Debrecen mérkőzéssel (2-3) megkezdődtek a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntői, amelyek közül hetet szerdán játszanak le. Elnézést kérünk a soroksáriaktól vagy az andráshidaiaktól, de a forduló három slágermeccse az élvonalbeli csapatok egymás elleni csatája. Ezek közül is kiemelkedik a Kisvárda Üllői úti vendégjátéka, leginkább Kubatov Gábor és Révész Attila nyilatkozata miatt.

A Ferencváros klubelnöke nem volt elragadtatva a csapat eddigi tavaszi szereplésétől, a három bajnoki fordulóban megszerzett négy ponttól, míg a szabolcsiak összeesküvés-elméletektől sem idegenkedő sportigazgatója azt nehezményezte az egylet honlapján, hogy szombaton a 0-0-ra végződött, Paks elleni mérkőzésen miért nem adta meg Farkas Ádám játékvezető Kravcsenko valóban szabályosnak tűnő gólját, amit – horribile dictu – még az M4 Sport vasárnap esti összefoglalójában sem ismételtek meg!

– Sztavrosz Cukalasz pozíciója annyira tétlen les volt, amennyire csak tétlen lehet egy les, kicsit úgy érzem magam, mint az Ajax játékosai és vezetői a Real Madrid ellen meg nem adott góljuk után. Azzal a különbséggel, hogy a miénk még sokkal szabályosabb volt, mint a hollandoké – kesergett lapunknak Dajka László (képünkön), a Kisvárda vezetőedzője.

– Annyira szabályos, hogy még a Diósgyőrnek is megadtam volna, pedig a miskolciak a legnagyobb vetélytársaink a kiesés elleni küzdelemben.

Dajka pontosan tudja, hogy szerdán a Groupama Arénában a Fradi a párharc esélyese, és ennek megfelelően készíti is fel csapatát az ütközetre.

– Eléggé felforgatom az együttest, például nem Felipe, az NB I legjobb kapusa véd, hanem a román Mihai Minca, aki ugyanolyan kiváló kapuvédő, mint a brazil, csak eddig kevés lehetőséget kapott. Most bizonyíthat. A román válogatott Grozavot el sem visszük Pestre, és a Debrecen ellen bombagólt szerző ukrán Lukjancsuk is valószínűleg a kispadon kezd. Egy szó mint száz: szeretnénk a kupában a legjobb nyolc közé kerülni, de még jobban szeretnénk bent maradni az NB I-ben. Nyolc nap alatt négy meccset játszunk, be kell osztani az erőnket. De egyvalamit ígérhetek. Nem adjuk olcsón a bőrünket.

Az elnöke által bírált Szergej Rebrov a Fradi.hu-n nyilatkozott:

– Természetesen lesznek változások a csapatban, két hét alatt négy mérkőzést játszunk, így szükség lesz a vérfrissítésre. Nem aggódom, mert elegendő játékosunk van, és mindenki motiváltan várja az összecsapást. Egy kupameccs más, mint egy bajnoki találkozó, de mindkét versenysorozatban a végső győzelemre hajtunk.

Mondhatnák, természetesen, hiszen a zöld-fehérek egyértelműen győzelmi kényszer alatt játszanak, ami nemcsak szurkolóik, hanem a klubvezetés részéről is nyomásként nehezedik rájuk. Miközben a szabolcsiakon éppenséggel semmiféle teher nincs, hacsak az nem, hogy immár hat mérkőzés óta veretlenek. De erre szokták mondani: édes teher…

Labdarúgó Magyar Kupa, nyolcaddöntő, első mérkőzések: Soroksár–Andráshida, Budaörs–Kaposvár, Tiszakécske–Honvéd, Taksony–Vidi, valamennyi 14.00 óra; Puskás Akadémia–Paks 15.00, Mezőkövesd–Haladás 17.00, Ferencváros–Kisvárda 18.00 (tv: M4 Sport).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.