Stuttgartban lett meg az új Dárdai-éra első berlini pontja

A Bundesliga 21. fordulójában Dárdai Pál irányításával először szerzett pontot a Hertha a magyar edző visszatérése óta, Stuttgartban sikerült egy hajrában szerzett góllal egyenlíteni. Szalai Ádám kezdő volt a Mainzban, a csapata kétgólos hátrányt ledolgozva az utolsó percekben mentett pontot, a Freiburg is döntetlent játszott a sérült Sallai Roland nélkül.

Magyar Nemzet
2021. 02. 13. 18:05
VfB Stuttgart - Hertha BSC
Hatott Dárdai motivációs beszéde az Augsburg elleni meccs előtt Fotó: Tom Weller/dpa/AFP/Europress
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta visszatért a Hertha kispadjára, a berliniek két meccset játszottak: a Frankfurt ellen idegenben és a Bayern München ellen hazai pályán a csapat – bár nagyszerűen küzdött – vereséget szenvedett. A magyar edző csapata ezúttal Stuttgartba utazott, és sokáig úgy tűnt, ezúttal is pont nélkül marad. A házigazdák jobban kezdtek, kihagytak több helyzetet is, de csak az első félidő hosszabbításában tudtak vezetést szerezni, Kalajdzic fejelt a kapuba. A partjelző lest jelzett, ezért a VAR döntött, méghozzá úgy, hogy a gól szabályos volt. Ugyanez lejátszódott a 83. percben, miután a négy perccel korábban beállt Luca Lutz szerencsés körülmények között kiegyenlített, a játékvezető kezezés gyanúja miatt nézte vissza az esetet, majd ezúttal is megadta a gólt. Ezzel meglett az új Dárdai-ére első pontja a Herthának, amely egy ponttal előzi meg az osztályozós helyen álló és két meccsel kevesebbet játszott Bielefeldet, és néggyel az utolsó előtti Mainzot.

 

Dárdai Pállal először szerzett pontot a Hertha ebben az idényben
Fotó: Tom Weller/DPA/AFP/Europress

 

És ha már Mainz: ezúttal is a kezdőcsapat tagja volt az élbolyba tartozó Leverkusen otthonában. A magyar válogatott csatár együttese felborította a papírformát, de az örömteli perceket ő már a kispadon töltötte: 2-0-s hazai vezetésnél a 84. percben lecserélték, és a pályán maradt társak Glatzel góljával öt perccel később előbb szépítettek, majd a 92.-ben ki is egyenlítettek, és ezzel a Mainz fontos pontot szerzett, a Leverkusen pedig számára ugyancsak fontos pontokat hagyott elveszni.

A Freiburg Brémában a még mindig sérült nélkül játszott 0-0-s döntetlent. A Dortmund ezúttal hazai pályán nem tudott nyerni, sőt a végén még örülhetett is az egyenlítésnek. Ez lett volna a kilencedik veresége a tehetségekkel teletűzdelt csapatnak, a Hoffenheim talán már a zsebében is érezte a három pontot, Erling Håland a 82. percben még meg tudta menteni a becsületet, ám a hatodik hellyel aligha elégedettek a dortmundiak.

 

 

Bundesliga, 21. forduló. Péntek: RB Leipzig–Ausburg 2-1. Szombat: Dortmund–Hoffenheim 2-2, Vfb Stuttgart–Hertha 1-1, Leverkusen–Mainz 2-2, Werder Bremen–Freiburg 0-0, Union Berlin–Schalke 18.30. Vasárnap: Frankfurt–Köln 15.30, Wolfsburg–Mönchengladbach 18.00. Hétfő: Bayern München–Bielefeld 20.30. Az élcsoport állása: 1. Bayern München 48, 2. RB Leipzig 44, 3. Wolfsburg 38.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.