Együtt menekülnének

Idén április óta, amikor Szergej Rebrov edző elkezdte „jegelni” Lanzafamet, aki nem vette jó néven a mellőztetést, és a Paks elleni meccs után ezt az ukrán tréner tudomására is hozta.

Ch. Gáll András
2019. 08. 13. 7:20
null
A Honvédnál érezte magát otthon Fotó: Balogh David
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár Hérakleitosz is megmondta, hogy kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba, Davide Lanzafame (képünkön) – 2013 és 2016 után – harmadszor is leszerződött a Budapest Honvéd labdarúgócsapatához. Igaz, ez messze nem ugyanaz a klub, amely például 2017-ben éppen az olasz center vezetésével, Marco Rossival az edzői és George F. Hemingwayjel a klubelnöki székben az utóbbi évtizedek legnagyobb hazai futballszenzációját okozta a bajnoki cím elnyerésével – ez idő szerint két fordulóban elszenvedett két vereséggel, 2-5-ös gólkülönbséggel sereghajtó az NB I-ben.

Talán éppen ezért szerződtette le a Honvéd a 32 éves centert, akinek a távozása a Ferencvárostól ettől függetlenül is kódolva volt. Mégpedig idén április óta, amikor Szergej Rebrov edző elkezdte „jegelni” a csatárt, aki nem vette jó néven a mellőztetést, és a Paks elleni meccs után ezt az ukrán tréner tudomására is hozta. Akkor a szigorú Rebrov egy hétre kizárta a keretből játékosát, s bár később – látszólag – elsimultak az ellentétek, azért a hamu alatt izzott a parázs. Pláne úgy, hogy szép lassan – mai kifejezéssel – redundancia alakult ki a centerposzton: Lanzafame mellett Priskin Tamás, a fehérorosz Nyikolaj Szignyevics és a pár napja leigazolt norvég gólkirály, az elefántcsontparti Franck Boli is a kezdő tizenegybe pályázott. Utóbbit kimondva, kimondatlanul „Lanza” helyére szerződtették.

Tegnap megszűnt a feszültség. Mert hétfőn déltájban megjelent a hivatalos értesítés a kispestiek honlapján, hogy Lanzafame harmadszor is a klub igazolt játékosa lett, méghozzá kölcsönbe, kötelező vételi opcióval. S ha már az lett, akkor nyilatkozott is a Honvéd honlapján. „Olyan helyre térek vissza, ahol nagyon jól éreztem magam, amely a második otthonom, s mindenki tudja, milyen sokat jelent olyan helyen lenni, ahol jól érzi magát az ember. Szeretnék ugyanolyan jó dolgokat elérni, mint a múltban, noha tisztában vagyok azzal, hogy ez nem lesz egyszerű.” Miként az sem, hogy újra elfogadtassa, mi több, megszerettesse magát a törzsszurkolókkal. Merthogy a fanatikusok nehezen nyelték le a klubikon tavaly nyári távozását, az első Honvéd–Fradi meccsen még stilizált dollárkötegekkel is megdobálták Lanzafamét.

Két fontos információmorzsa: az olasz csatár már a Kisvárda elleni szombati bajnokin pályára léphet, arra vonatkozóan pedig nincs kikötés a szerződésében, hogy az FTC ellen ne játszhatna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.