Edzője szerint az Újpest nem favorit a Vaduz ellen

Két magyar csapat lép pályára csütörtök este az Ekl-selejtezőben. Az Újpest a Vaduzt fogadja, a Puskás Akadémia Rigában lép pályára.

Magyar Nemzet
2021. 07. 21. 21:39
null
Mezőkövesd 20210130 labdarúgás NB1 NBI Mezőkövesd Újpest UTE Fotó Földi Imre Nemzeti Sport MICHAEL OENNING Fotó: Földi Imre Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg a Ferencváros továbbra is minden meccsét megnyerte a Bajnokok Ligája 2021/2022-es kiírásának selejtezőjében, az UEFA által idén útjára indított Európa-konferencialiga (Ekl) már hozott magyar kudarcot is. Bízunk benne, hogy a második fordulóban sem a Puskás Akadémia, sem az Újpest szereplését nem ezzel a szóval kell majd jellemeznünk.

A Magyar Kupa-győztes Újpestnek az első fordulóban még nem kellett pályára lépnie, a második körben a liechtensteini Vaduz vár rá. Mario Frick, az ellenfél edzője szerint a magyar klub a párharc esélyese, de ezzel az újpesti tréner, Michael Oenning nem ért egyet.

– Nem értek egyet azzal, hogy az Újpest lenne a párharc favoritja, először le kell játszani a meccseket, aztán meglátjuk, mire vagyunk képesek a Vaduz ellen. Miért is mondanánk, hogy mi vagyunk az esélyesebbek? Ezzel a hozzáállással megyünk neki a mérkőzésnek, aztán egy rossz játék után nézhetnénk, hogy mi történt – fogalmazott a német szakember, s kétségtelen tény, hogy tizenöt évvel ezelőtt nem úgy alakult a két klub párharca, ahogy azt sokan kézenfekvőnek gondolták Újpesten. Akkor az UEFA-kupa selejtezőjében 4-1-es összesítéssel jutott tovább a liechtensteini csapat, amely 2019-ben a Fehérvár elleni El-selejtezős párharcot is sikerrel vette.

A találkozón lehetnek szurkolók, de a szervezett csoportok továbbra is távol maradnak a lelátótól.

A Puskás Akadémia idegenben kezdi a lett Rigas FS elleni párharcot. Hornyák Zsolt szerint különösen az ellenfél pontrúgásaival kell óvatosnak lennie csapatának.

– Hasonlóan fiatal klub vagyunk, mint az ellenfelünk, kevés tapasztalatunk van a nemzetközi színtéren, de az elvárás óriási. Az RFS konszolidált együttes, biztosan kemény vetélytárs lesz, agresszívan, magasan védekezik és támad le. Az első selejtezőkör párharcából hosszabbítás után jutott tovább, s láthattuk, mennyire jó rögzített játékhelyzetekből, a feröeriek ellen négyszer talált be pontrúgásból – ha elhárítjuk ezt a veszélyforrást, eredményesek lehetünk. Kijár a maximális tisztelet az ellenfélnek, s bár a stílusa vélhetően kellemetlen lesz, szeretnénk megoldani az előttünk álló feladatot, jó eredményt akarunk elérni – fogalmazott a felcsútiak vezetőedzője.

Ekl-selejtező, 2. kör, 1. mérkőzések

Július 22., csütörtök

Rigas FS (lett)–Puskás Akadémia 18.00 (tv: M4 Sport)

Újpest–Vaduz (liechtensteini) 21.00 (tv: M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.