Az Újpest szervezett csoportjai csak idegenben szurkolnak

A már szappanoperai hosszúságú címervita miatt az Újpest szervezett szurkolói csoportjai úgy határoztak, hogy a csapat hazai meccsein üresen hagyják a Szusza Ferenc Stadion D lelátóját, és csak az idegenben játszott mérkőzéseken szurkolnak.

Magyar Nemzet
2021. 07. 19. 11:32
null
Fotó: Petykó Adrián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest szurkolói a jelek szerint nem tágítanak. Négy éve tart a háború köztük és Roderick Duchatelet között, a belga tulajdonos akkor változtatta meg a klub címerét és alkotott meg egy rengeteget vitatott logót. Az ügy megjárta a bíróságot is, sőt az Alkotmánybíróságig is eljutott, és a testület idén április közepén úgy döntött, hogy a lila-fehéreknek joguk van az 1885-ben készült címer alapján készült azonosító használatához. Több fordulat is történt, tavaly májusban például Roderick Duchatelet közölte, kész visszaállítani a régi címert, ha az UTE beleegyezik abba, hogy a két klub utánpótlás-nevelő képzése egyesüljön a jövőben. Az UTE visszautasította a szerinte zsarolással felérő kezdeményezést.

A hírek között közben rendszeresen felbukkan, hogy a belga üzletember tulajdonrészét magyar, amerikai vagy éppen kínai befektető megvásárolja, de az üzletből eddig nem lett semmi. Márpedig a szervezett szurkolói csoportok folyamatosan követelik a tulajdonosváltást, valamint a régi címer visszaállítását, és ebből nem akarnak engedni. Ahogyan a közösségi oldalukon jellemezték a helyzetet: „Új szezon, régi harc!”

 

A régi és a vitatott, a szurkolók által gyűlölt címer

 

A csoportok vezetői az elmúlt napokban összeültek, és úgy értékelték a helyzetet, hogy „Továbbra is csak pletykálnak az eladásról, a belga még itt van, a csapat nem erősödik, a hazai politika továbbra is ott hagy minket az út szélén. Mivel semmi nem változik, a legfontosabb kérdésben, a címerügyben is változatlan maradt az álláspont. Csakis egy, a tradicionális címer elfogadható a csapatunk mezén.” Ugyanakkor szerintük szükség van az újpesti szurkolói szubkultúra hagyományainak a megőrzésére, ezért úgy döntöttek, hogy néhányszor teljes létszámban elmennek a csapat idegenben játszott meccseire. Az első alkalom Debrecenben lesz, a DVSC és az Újpest találkozóján az NB I 2. fordulójában, augusztus 7-én.

A közlemény hangsúlyozza, hogy senkire sem akarnak nyomást helyezni a csoportok, aki továbbra is ki akar járni a hazai mérkőzésekre, az tegye meg nyugodtan, csak a D lelátót hagyják üresen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.