A Fehérvárnak az első forduló jelentette a végállomást

Már a selejtező első fordulójában elbúcsúzott a nemzetközi kupaporondtól a labdarúgó NB I-ben szereplő MOL Fehérvár, miután a Konferencia-ligában a hazai 1-1-es döntetlent követően vendégként 2-0-ra kikapott az örmény Ararat Jereván együttesétől.

Magyar Nemzet
2021. 07. 15. 17:03
Ararat
Fotó: Mol Fehérvár FC / Székelyhidi Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazai pályán csak 1-1-es döntetlent ért el a Fehérvár az Ararat Jereván ellen a Konferencia-liga selejtezőjének első fordulójában. A látottak alapján egy hete azt jósoltuk, hogy keserves visszavágója lesz a magyar csapatnak Örményországban. Nem tévedtünk.

Az idegenben lőtt gólok szabályának eltörlése miatt ugyan nem volt hátrányban a magyar együttes, de a játék még finoman szólva is akadozott az idény első tétmeccsén. A visszavágón sem tudott fölénybe kerülni Szabics Imre gárdája, az első félidőben akadt helyzet mindkét oldalon, de csak az Ararat tudta értékesíteni a sajátját. Az első mérkőzéshez hasonlóan Dimitrije Pobulics ismét egy bombagóllal szomorította el a Fejér megyeieket, ezúttal egy szabadrúgást tekert a jobb felsőbe.

A térfélcserét követően sem találták a megoldást a fehérváriak a hazaiak szervezett védekezésére, az idő előrehaladtával egyre inkább kitámadtak, aminek meg is lett az eredménye – sajnos újra a magyar csapat hálójában végezte a labda. Dognimani Yacouba Silue egy kirúgás után két fehérvári védőt becsapva tartotta meg a játékszert, majd a kimozduló Kovácsik Ádám mellett a kapuba gurította azt.

A Vidi sorsa ezzel végleg megpecsételődött, a 93. percben csak egy lökés miatt érvénytelenített gólra futotta a játékosok erejéből, így már az első fordulóban elbúcsúztak a harmadik számú kupasorozattól, míg az örmények megérdemelten vannak ott a második körben.

Konferencia-liga selejtező, 1. forduló, visszavágó:

Ararat Jereván–Mol Fehérvár 2-0 (1-0), gólszerző: Pobulics (33.), Silue (85.)

Továbbjutott az Ararat Jereván 3-1-es összesítéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.