Tükörsima győzelem, mégsem csak örömkönnyek potyognak

Harmadik helyen végzett a női vízilabda legrangosabb kupasorozatában, az Euroligában az UVSE, miután 15-10-re verte az orosz Dinamo Uralocskát a mai, kora esti bronzmérkőzésen.

Magyar Nemzet
2021. 05. 01. 18:59
UVSE
Budapest, 2021. május 1. Kakas Krisztina kapus, Faragó Kamilla és Rybanska Natasa, az UVSE játékosai (b-j) ünneplik gyõzelmüket a nõi vízilabda Euroliga bronzmérkõzéseként játszott UVSE - Dinamo Uralocska találkozó végén a budapesti Tüskeuszodában 2021. május 1-jén. A harmadik helyen végzett az UVSE a nõi vízilabda Euroligában, miután 15-10-re legyõzte az orosz Uralocskát. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milliméterekkel maradt az Euroliga döntőjéről mindkét csapat, az UVSE mindössze egy góllal kapott ki az Olympiakosztól, míg a Dunaújváros a Dinamo Uralocskát ötméteresekkel győzte le. Az elveszített elődöntő miatt rendkívül csalódottak voltak az újpesti játékosok, Benczur Márton vezetőedző sem tudta megjósolni, milyen teljesítményre számíthat csapatától a bronzmérkőzésen.

Elkeseredettségnek azonban a meccsen nyoma sem volt, ugyanis az UVSE villámrajtot vett az oroszok ellen, Rybanská Natasa vezérletével három perc alatt háromgólos előnybe került. A negyed folyamán egy ponton egy gólra olvadt a különbség, de végül 5-3-nál folytatódott a mérkőzés. A második játékrészben is potyogtak a találatok, Szűcs Gabriella félpályás góllal állította be a nagyszünet előtti 10-6-os eredményt.

A folytatás kiegyenlített játékot hozott, a zárónegyedre az UVSE megőrizte négygólos előnyét, a hajrában pedig ezt tovább növelte, így nagyon simán, 15-10-re felülmúlta az Uralocskát.

Az újpesti együttes negyedik alkalommal vett részt az Euroliga négyes döntőjében, és ez volt a második legjobb szereplése, ugyanis egy ezüstérem és két negyedik hely mellé ezúttal egy bronzzal gazdagodott.

Hiába szerezte meg a magyar bajnok a harmadik helyett, Benczur Márton csalódottan értékelt az összecsapás után.

– Egyrészt rettenetesen csalódottak vagyunk, mert nem ezért jöttünk. Tegnap a pokolba kerültünk rajtunk kívül álló, illetve rajtunk múló okok miatt. Tönkretették az álmainkat, elvesztettük, amiért küzdöttünk. Én itt voltam, és láttam a legidősebb játékosainkat sírni a délutáni edzésen. Ehhez képest ma egy olyan játékot produkáltak, amit szerintem azok tudnak igazán értékelni, akik már voltak ilyen helyzetben. Köszönöm a lányoknak, elképesztően büszke vagyok a csapatra, mert szerintem ilyen csapata senkinek sincs – vélekedett a vezetőedző, majd hozzátette: – Sokan nem tudják, de ez a csapat jelentősen át fog alakulni, ezért is vagyunk rettentően szomorúak amiatt, ami tegnap történt.

Női Euroliga, négyes döntő, Tüskeuszoda, bronzmérkőzés:

UVSE–Dinamo Uralocska 15-10 (5-3, 5-3, 3-3, 2-1)

A magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 4, Parkes 3, Rybanska 2, Antal 2, Baksa 1, Telek 1, Faragó 1, Szűcs 1

További program:

döntő: Dunaújváros–Olympiakosz, 20.15 (M4 Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.