Év végén rendezik meg a triatlonosok világbajnokságát

A Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) vezető testületének döntése értelmében 2020-ban év végén kerül sor a világbajnokságra a sportágban.

Forrás: MTI2020. 07. 17. 21:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezet irányítói pénteken videokonferencia keretében hozták meg határozatukat – az idei versenynaptárt érintő több módosítás mellett -, miután sportolókkal, edzőkkel, versenyszervezőkkel és a nemzeti szövetségekkel is egyeztettek erről a kérdésről. Hozzátették: ezzel kapcsolatban hamarosan bejelentik azt is, hogy pontosan hol és mikor rendezik meg a vb-t.

Az eseményt eredetileg augusztusban, Edmontonban tartották volna meg, de a pandémia következtében erről már áprilisban lemondtak.

A felnőtteknél a világbajnokság egy sorozat, amelyet a döntő (Grand Final) zár le. Utóbbin csak a legjobbak vehetnek részt és ott emelt pontokért küzdenek. A szezon márciusban kezdődik és fél éven át tart, a sorozat tavaly hét plusz egy állomásból állt. A felnőttek előtt hagyományosan sor kerül az U23-as és a junior korosztály legjobbjainak küzdelmére.

A paratriatlonosok – már kétszer is elhalasztott – idei vb-jét szintén megtartják év végén.

Arról már korábban határoztak, hogy a vegyes váltók – az eredeti versenynaptárban július közepére kiírt – világbajnokságát szeptember 4-5-én Hamburgban rendezik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.