A BL-ben a Final Four a tét a Veszprémnek a Nantes ellen

A Telekom Veszprém ma megkezdi a francia Nantes otthonában a férfikézilabda Bajnokok Ligájában a negyeddöntő párharcát. A két csapat már találkozott egymással a sorozat csoportkörében, akkor a magyar bajnok nyerni tudott idegenben.

Magyar Nemzet
2021. 05. 13. 8:41
null
Lékai Máté kulcsszereplő lesz a Nantes elleni párharcban Fotó: Vörös Dávid Forrás: Telekom Veszprém
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Final Four a tét, itt már nem lehet hibázni. A Telekom Veszprém csütörtökön este megkezdi a párharcát a férfikézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, hogy ismét bejusson a négyes döntőbe, ismét nekirugaszkodhasson legszebb álma megvalósításának, és sokadik próbálkozásra végre hazahozhassa az áhított serleget. Tényleg sokadik, hiszen az utóbbi hét évben hatszor elverekedte magát a Final Four mezőnyébe, ám révbe érnie egyszer sem sikerült.

Az ellenfél a francia Nentes lesz idegenben, amellyel a magyar bajnok már találkozott ebben a kiírásban. Ugyanabban a csoportban kezdték a BL-t, de a járvány miatt csak az egyik meccset tudták lejátszani, a Veszprém az első fordulóban 28-24-re győzött ellenfele otthonában. A második mérkőzésre, bár elutazott a Nantes, az egyik bíró pozitív helyszíni koronavírustesztje miatt nem léptek pályára a felek, és az EHF döntése alapján 5-5-ös végeredménnyel megosztoztak a pontokon.

 

kulcsszereplő lesz a Nantes elleni párharcban
Fotó: Vörös Dávid/Telekom Veszprém

 

A nantes a francia bajnokságban a PSG és a Montpellier mögött a harmadik helyen áll, tizenhét győzelme mellett három döntetlen és négy vereség hozta össze a 37 pontját. A legutóbb május 9-én a Chamberyt fogadta hazai pályán, és 30-25-re nyert, a házi gólkirály Valero Rivera, aki 137 góljával a bajnokság negyedik legjobbja ebben a kategóriában. A BL-ben a hatodik helyen lépett tovább a csoportból, a nyolcaddöntőben a lengyel Kielcével találkozott, hazai pályán 25-24-re kikapott, ám idegenben 34-31-re nyert, és 58-56-os összesítéssel jutott el a Final Four küszöbéig, a Veszprém elleni párharcig.

– Amelyik csapat eléri a negyeddöntőt, az biztosan meg is érdemli – nyilatkozta David Davis, a magyar együttes vezetőedzője. – Nincs egy együttes sem, amelyiknek nem kellene itt lennie, mindenki úgy teljesít, mintha nem lenne holnap. A Nantes nagyon jó csapat, remekül kézilabdázik, jól támad, kiválóan kontrázik és a védelme is egyben van. Nehéz ellenfél lesz, mert most top formában van. Gyönyörű negyeddöntőre számítok, mint mindig, amikor idáig eljutunk. Mindkét mérkőzés kemény és kiegyensúlyozott lesz a legjobb nyolc között.

Lékai Máté, a Veszprém válogatott irányítója is nehéz két meccset vár a párharctól:

– Nagyon nehéz mérkőzés lesz, hiszen mindenki tudja, miről szól ez a csata. Egyértelmű célunk, hogy bejussunk a Final Fourba, de a Nantes is erre vágyik. Kellemetlen stílusban kézilabdázik az ellenfelünk, remek kapusai vannak, és valamelyik mindig jól teljesít. Támadásban sokat használja a Nantes a hét a hat elleni játékot, de teljesen mindegy, a lényeg az, hogy nyerjünk és továbbjussunk.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés: Nantes–Telekom Veszprém, Nantes, 20.45 (tv: Sport1 TV).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.