Fucsovics Márton tovább robog, következik a rotterdami visszavágó

Szetthátrányból fordítva győzte le a világranglista 84. helyén George Lloyd Harrist Fucsovics Márton a Dohában zajló ATP 250-es verseny második fordulójában. Fucsovics következő ellenfele az orosz Andrej Rubljov lesz, az orosz játékos ellen játszott vasárnap a rotterdami torna döntőjében.

Magyar Nemzet
2021. 03. 10. 21:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dusan Lajovics elleni győzelem után a dél-afrikai George Lloyd Harris ellen játszott az dohai ATP 250-es verseny második fordulójában.

A világranglista 46. helyén álló magyar játékos az első szettben egyszer veszítette el az adogatását, és ez elég is volt a rangsorban a 84. ellenfelének, hogy 6:4-re megnyerje az első játszmát.

Fucsovics szetthátrányból fordított
Fotó: Mohamed Farag / Getty Images

Harris a folytatásban is állta a sarat, szoros meccsre kényszerítette az előző héten pályafutása első ATP 500-s tornadöntőjét játszó 29 éves magyar játékost. A dél-afrikai remek formában érkezett a meccsre, az előző fordulóban nagy meglepetésre három játszmában, 7:6, 6:7, 7:5-re legyőzte a háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinkát. Korábban, 2019-ben egy kínai versenyen Fucsovics életét is megkeserítette, 4:6, 6:4, 6:2-re nyert a magyar játékos ellen.

A második szettben Fucsovics 5:4-es vezetésénél Harris a játszmában maradásért szervált, és ez akkor még sikerült is neki. A felek eljutottak a rövidítésig, ebben pedig a magyar játékos volt jobb, pontosabb. 6-4-nél két játszmalabdához jutott, a másodikat tudta értékesíteni, ezzel kiegyenlített.

A döntő szettet remekül kezdte Fucsovics, kétszer is elvette Harris szerváját, és a tetemes előnye könnyedén kitartott a szett végéig. A vége nagyon sima lett, 6:2.

Fucsovics Márton a legjobb nyolc között visszavághat az ATP-Tour egyik, ha nem a legjobb formájában levő játékosának, Andrej Rubljovnak a rotterdami torna döntőjében elszenvedett vereségért.

ATP 250-es verseny, Doha: Fucsovics (magyar 46.)–Harris (dél-afrikai, 84.) 4:6, 7:6, 6:2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.