Nagy bravúr Fucsovicstól, jöhet az állandó rivális

Fucsovics Márton tovább javította legjobb wimbledoni eredményét, Diego Schwartzman legyőzésével már a legjobb tizenhat között jár a Grand Slam-tornán.

Magyar Nemzet
2021. 07. 02. 18:44
Fucsovics Wimbledon
Fucsovics kiváló fizikumának köszönhető a sikereiet Fotó: Europress/AFPJon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év harmadik Grand Slam-tornáján, Wimbledonban már az első fordulóban értékes skalpot szerzett, a tizenkilencedik kiemelt Jannik Sinnert búcsúztatta négy játszmában. Jiří Veselý sérülése miatt a második körben könnyebb dolga volt a férfi egyes mezőny egyetlen magyar indulójának, a nyolcaddöntőbe jutásért viszont a kilencedik kiemelt Diego Schwartzman várt rá.

Két éve, a Roland Garroson nagyon kemény, ötszettes csatát vívtak egymás ellen, akkor az argentin számára volt kedvezőbb a borítás, és végül valóban ő örülhetett. Füves pályán kínálta magát a bravúr lehetősége.

Az első szett pontosan úgy alakult, ahogy elképzeltük: Fucsovics a játszma közepén szerzett breakelőnyét végigvitte, és 6:3-mal előnybe került.

A második játszma teljesen más képet mutatott, több játékot nyert a fogadó, mint az adogató, de a végeredmény ugyanaz lett: 6:3 Fucsovics javára.

A magyar játékosnak volt rá esélye, hogy folytassa a sormintát, hiszen 5:3-nál adogatott a mérkőzésért, de ebben a játékban nem járt sikerrel, s végül tie breakben ez a szett az argentin teniszezőé lett.

A negyedik játszmában viszont már nem hibázott Fucsovics, így Sinner után újabb kiemeltet búcsúztatott négy szettben Wimbledonban. Jutalmul a negyedik fordulóban ismét Andrej Rubljov (orosz, 5.) ellen játszhat, akivel idén már háromszor összecsapott az ATP Touron, mindháromszor vereség lett a vége.

Wimbledoni tenisztorna, 3. forduló

Fucsovics (magyar)–Schwartzman (argentin, 9.) 6:3, 6:3, 6:7, 6:4

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.