Győzelmével élre állt a Leicester, Lampard aggódik

A Leicester City 2-0-s győzelmet aratott a Chelsea ellen az angol labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában, és sikerével a Premier League élére állt.

Magyar Nemzet
2021. 01. 20. 9:20
null
Forrás: Twitter/Leicester City
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd este a Leicester City Wilfred Ndidi bombagóljával és James Maddison találatával 2-0-ra legyőzte a Chelsea-t, ezzel legalább egy nap erejéig a Premier League élére állt. A rókák 2015/16-os bajnoki címe csodaszámba ment, manapság viszont már évről évre komolyan számolnak a Leicesterrel.

– Nagyszerű csapatot győztünk le, de nem vagyok boldogabb, mintha bármelyik másik klub ellen gyűjtöttük volna be a három pontot – mondta a Leicester vezetőedzője, Brendan Rodgers, aki először vezette sikerre aktuális csapatát a Chelsea ellen. – Hitet ad a játékosoknak, hogy erős csapatok ellen győzelmeket aratunk. Nagyszerűen teljesítettünk a szezon első felében, és ha elkerülnek minket a sérülések, és frissen tudjuk tartani a játékosokat, akkor minden esélyünk megvan rá, hogy tartsuk a formánkat az idény végéig.

A 38 fordulós bajnokság felénél a Leicester egyelőre vezeti a Premier League-et, és ha a két manchesteri csapat hozza is a szerda esti mérkőzését (a Manchester Citynek emellett van még egy elmaradt meccse is), a Leicester akkor is mindenképp dobogós helyen fordul a második félidőre.

Nem lehet ilyen elégedett a Chelsea vezetőedzője, Frank Lampard. Decemberben még a londoni klub is dobogón állt a tabellán, legutóbbi nyolc meccsén pedig csupán hét pontot szerzett. A keddi volt zsinórban a negyedik idegenbeli mérkőzés, amelyet a Chelsea elvesztett a Premier League-ben. A klub pedig nem arról híres, hogy nagyon türelmes lenne a vezetőedzőkkel szemben.

– December közepén nagyon jól álltunk, utána talán elkényelmesedtünk. A Leicester elleni első félidőben gyenge teljesítményt nyújtottunk, a második gól előtti védekezés miatt nagyon csalódottak vagyunk. Az a találat kulcsfontosságú volt, mert a második félidőben már akadtak helyzeteink, talán kaphattunk volna egy büntetőt is, de egyszerűen jobban kell játszanunk – értékelt Lampard, aki korábban kijelentette, hogy nem vár kíméletesebb bánásmódot azért, mert játékosként rengeteg sikert ért el a Chelsea-vel. – Aggódom a formánk miatt, de gyorsan megkapjuk az esélyt a javításra, három hazai meccsünk következik, azokat meg kell nyernünk. De a formajavuláshoz újra rá kell találnunk arra a sebességi fokozatra, ami korábban jellemezte az együttest.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.