Ha nem engedi el a Salzburg, Szoboszlai gyalog jön haza a válogatottba

Az év mérkőzését játssza jövő csütörtökön a magyar labdarúgó-válogatott. Másfél héttel az Izland elleni Európa-bajnoki selejtező előtt jó hír, hogy Marco Rossi valamennyi kulcsjátékosára számíthat. Jelen állás szerint a Salzburg ezúttal elengedi Szoboszlai Dominikot, s egy év után ismét tagja a keretnek az Eszéken futballozó Kleinheisler László, valamint Lovrencsics Gergő és Gyurcsó Ádám is.

2020. 11. 02. 15:31
SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik Fotó: - Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nemrég beszéltem Szoboszlaival, azt mondta, ha nem engedi el a Salzburg, akkor gyalog jön haza az Izland elleni mérkőzésre – mondta tegnap mintegy a válogatott kulcsemberének elszántságát ecsetelendő.

A kérdés azért merült fel természetesen, mert Szoboszlai nem játszhatott az októberi három mérkőzésen Bulgária, majd Szerbia és Oroszország ellen. Sallai Rolandot továbbá Szófiából, Gulácsi Pétert pedig Belgrádból hazarendelte a Freiburg, illetve az RB Leipzig, s félő, hogy hasonló helyzet ismét előállhat. A szövetségi kapitány válasza szerint csak elméletileg.

Rossi újra meghívta Kleinheisler Lászlót, aki legutóbb tavaly októberben, Splitben szerepelt a válogatottban. Szeptemberben és októberben, ahogy a kapitány indokolta akkor a mellőzését, lelki problémák miatt nem csatlakozhatott a válogatotthoz.

– Mindenkit azért hívok be, mert hiszek benne, és tudom, hogy támogathatja a válogatott játékát. Ez nem Marco Rossi csapata, hanem a játékosok egy országot, a hazájukat képviselik. Sohasem ellenszenv vagy rokonszenv kérdése, hogy kit hívok be a válogatottba. László agresszív, sokat futó játékos, kiváló taktikai és technikai sajátosságokkal. Fontos a válogatott játékához. Amikor azt mondom, hogy minden akadály elhárult, hogy a keretbe szólíthassam, akkor az azt jelenti, hogy minden szabályomnak megfelelt, ami ahhoz kell, hogy valakit behívjak. Mentális problémája volt korábban, ami rányomta a bélyegét a játékára, de neki és a családjának is sikerült túltennie magát rajta. Az előző kerethirdetésnél még korai lett volna behívni, viszont most már adottak a feltételek – mondta róla az olasz mester.

Még két lényeges változás van az egy hónappal ezelőtti kerethez képest: ismét tagja a válogatottnak Lovrencsics Gergő és Gyurcsó Ádám is.

– Lovrencsicsnek fizikai problémái voltak, de több mint egy hónapja folyamatosan játszik. Vele és Szergej Rebrovval is beszéltem, így minden feltétel adott, hogy a válogatottat erősítse – jegyezte meg Lovrencsicsről Rossi.

A magyar válogatott programja novemberben:

November 12., Eb-pótselejtező: Magyarország–Izland

November 15., Nemzetek Ligája: Magyarország–Szerbia

November 18., Nemzetek Ligája: Magyarország–Törökország

A magyar válogatott kerete

Kapusok:

(Ferencváros)

(RB Leipzig – Németország)

Hegedüs Lajos (Paksi FC)

Hátvédek:

Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium)

(Ferencváros)

(Mol Fehérvár FC)

Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC)

Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc)

(Omonia Nicosia – Ciprus)

Lovrencsics Gergő (Ferencváros)

Loic Nego (Mol Fehérvár)

(RB Leipzig – Németország)

(Apollon – Ciprus)

Középpályások:

Cseri Tamás (Mezőkövesd)

Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia)

Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia)

Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország)

(Bristol City – Anglia)

(Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia)

Sigér Dávid (Ferencváros)

(Red Bull Salzburg – Ausztria)

Csatárok:

Gyurcsó Ádám (Hajduk Split – Horvátország)

Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC)

Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC)

(Freiburg – Németország)

(Mainz – Németország)

Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.