Hat év után WTA-torna a római parton

2019. 02. 22. 12:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár kormányhatározat rendelkezik arról, hogy 2019 és 2023 között a Hungarian Grand Prix WTA-tornát Magyarországon rendezzék meg. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a magyar kormány évi 900 ezer dollárt (250 millió forintot) biztosítana a torna lebonyolítására. A torna Márky Jenő jogtulajdonos eseménye, korábban 1996 és 2013 között a Római Teniszakadémián rendezték, majd Romániába költözött. A román kormány öt évre vállalt garanciát a versenyre, s ez tavaly lejárt, így jött képbe a hazahozatal.

Márky Jenő kijelentette, már a magyar női tenisz éljátékosa, is jelezte neki az indulási szándékát. A jogtulajdonos elmondása szerint a torna a Wimbledont követő hét után szerepelne a versenynaptárban, s ez igen kedvező, mert így jó eséllyel a nem európai versenyzők is szép számmal állnának rajthoz a Római Teniszakadémián, ami feltétlenül emeli az esemény színvonalát. A magyar tenisz viharos időket él, nem minden kérdésben tisztázott, hogy pontosan mi a Magyar Teniszszövetség (MTSZ) hatásköre. Ezért tartotta fontosnak az MTSZ, hogy közleményben reagáljon a fejleményekre.

„A Hungarian Grand Prix WTA International tenisztorna szakmai feltételrendszerének kialakítása kapcsán az MTSZ közvetlenül egyeztet majd az Emmi sportért felelős államtitkárságával, miután a WTA elnöksége meghozza döntését a verseny esetleges költözésével kapcsolatban. Fontos hangsúlyoznunk, hogy a sporttörvény értelmében profi teniszversenyt Magyarországon csak és kizárólag a Magyar Teniszszövetség szakmai felügyeletével és együttműködésével lehetséges tartani, így többek közt a kormányhatározatban érintett, a WTA elnöksége által még jóvá nem hagyott torna is így rendezhető meg a jövőben, minden más hazai rendezésű nemzetközi teniszversenyhez hasonlóan. Az MTSZ a WTA által meghozott döntésekig is azon dolgozik, hogy a Hungarian Open ATP 250-es torna rendben megrendezésre kerüljön, valamint felkészül az őszi, ukránok elleni Davis-kupa találkozó szervezésére.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.