Tokió egyelőre álom, Janics nem jutott döntőbe 500 méteren

Janics Natasa első próbálkozása nem járt sikerrel a Szegeden zajló olimpiai pótkvalifikációs és tájékoztató versenyen. Kajak egyes ötszáz méteren az előfutamában negyedik, majd a középfutamában nyolcadik lett, így nem jutott be a fináléba, Csütörtökön kettesben Fazekas Krisztinával, majd kétszáz méteren egyesben több esélye lehet.

Magyar Nemzet
2021. 05. 05. 13:19
null
Janics Natasa kétszáz méteren inkább esélyes lehet Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A viharos déli szél sem könnyítette meg Janics Natasa dolgát, aki négy év után tért vissza. Szembeszélben ugyanis relatíve – időben – hosszabb a pálya, ami nyilván nem kedvez a 39 éves bajnoknőnek, akinek mindig inkább a robbanékonysága, az ereje volt az erőssége, nem pedig az állóképessége.

Janics az előfutamból negyedikként még továbbjutott, a középfutamában azonban csak nyolcadik lett, így nem lehet ott a délutáni döntőben.

A háromszoros olimpiai bajnoknő csütörtökön K–2 500-on – a szintén olimpiai bajnok és édesanya, egy évvel még nála is idősebb Fazekas Krisztinával – is rajthoz áll, a legtöbb reménye pedig kétszáz méteren lehet. Ebben a számban háromszoros világbajnok (2007, 2009, 2010) és olimpiai bronzérmes (2012).

Fazekasnak egyelőre még kevésbé sikerült a visszatérés, nyolcadikként ő már az előfutamban kiesett. Nem is titkolta, ennél azért jobbra számított.

Szerda délután a férfi K–2 1000 méteres finálé ígérkezik a legizgalmasabb versenynek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.