Karim Benzema bíróság elé áll a szexvideós zsarolás miatt

2015 óta húzódik az ügy, amely miatt Karim Benzema a francia labdarúgó-válogatott keretéből is kikerült. A vád szerint a Real Madrid csatára közvetítőként szerepet vállalt abban, hogy gyerekkori barátja egy kompromittáló videóval pénzért zsarolja meg akkori válogatottbeli csapattársát, Mathieu Valbuenát. Most a végéhez közeledik a botrány, Benzemának és további négy vádlottnak a bíróság előtt kell felelnie, jelentette be a versailles-i ügyészség.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 01. 07. 17:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ez a döntés éppen annyira abszurd, mint amennyire kiszámítható volt – hangoztatta Sylvain Cormier, ügyvédje, aki szerint védence „üldöztetésnek” van kitéve. A tárgyalás időpontját egyelőre nem tűzték ki.

Az ügy előzménye, hogy az 52-szeres francia válogatott Mathieu Valbuena 2015 júniusában panaszt tett, mert egy ismeretlen felhívta, és közölte vele: birtokában van egy kompromittáló videó. A telefonáló az ügy elrendezését javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt, de azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, amennyiben nem fizetnek neki.

A vád szerint Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, de kihallgatását követően szabadon engedték, majd Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) elnöke decemberben bejelentette: határozatlan időre eltiltják a válogatottbeli szerepeléstől.

Az ügy sértettje Benzema ellen vallott, és egyértelműen megvádolta a Real Madrid támadóját, aki viszont tagadta, és azóta is tagadja, hogy bármilyen aktív szerepet játszott volna Valbuena megzsarolásában.

Benzema 2007-ben, az Olympique Lyon játékosaként mutatkozott be a nemzeti együttesben, amelyben 81 találkozón 27 gólt szerzett, 2015 októbere óta azonban nem kapott meghívót Didier Deschamps szövetségi kapitánytól. A csatár a Real Madridban több mint kétszázötven gólt szerzett, és a többi között négy Bajnokok Ligáját, valamint három spanyol bajnoki címet nyert a királyi gárdával. Nemrég ő lett a Real történetében a legtöbb meccsen szerepelt külföldi labdarúgó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.