Kenderesi megverte Milákot, Kapás Boglárka rosszul lett

Cseh László nem vállalta a 200 pillangós rangadót Kenderesi Tamás és Milák Kristóf ellen, utóbbi kettő csatája pedig szoros hajrát hozott. A nőknél ugyanebben a számban a világbajnoki címvédő Kapás Boglárka rosszul lett a rajt előtt. Ma délelőtt rendezték az úszók országos bajnokságának első döntőit a kaposvári Csik Ferenc Uszodában.

Magyar Nemzet
2020. 12. 09. 10:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Női 800 gyorssal kezdődött az első döntőnap a kaposvári ob-n, amelyen Késely Ajna a várakozásoknak megfelelően magabiztos győzelmet aratott. Nagyobb izgalmak először férfi 50 gyorson voltak várhatók, amelyen Lobanovszkij Maxim, Németh Nándor és Szabó Szebasztián küzdött a dobogós helyekért. Ebben a sorrendben csaptak a célba, Lobanovszkij az előfutam után újra 22 másodperc alá tudott kerülni (21,84), de négy tizeddel elmaradt Takács Krisztián 2009-ben úszott, cápadresszes országos csúcsától. A második Németh és a harmadik Szabó között mindössze három század volt a különbség.

– Az előfutam délután volt, ezért volt jobb az időm – magyarázta Lobanovszkij, aki a keddi selejtezőben 21,77-et úszott, ám a tokiói olimpia programjához igazodva a döntőket délelőtt rendezik az ob-n. – Furcsa, hogy délelőtt kell úszni, de ez egy jó tapasztalat az olimpia előtt. A mostani formám még csak a kezdet, kicsit fáradt vagyok, még az elején vagyunk a felkészülésnek.

Női 100 háton meglepetés született, ugyanis a 200-on Európa-bajnoki bronzérmes Burián Katalin szoros hajrában csak második lett a 17 éves Szilágyi Gerda mögött, aki az ob-t és a jövő évi olimpiát kihagyó Szilágyi Liliána húga. A férfiak között a papírformának megfelelően Telegdy Ádám nyert, aki a keddi előfutamban olimpiai A szintet úszott.

A nap és talán az egész ob legizgalmasabb döntőjére, a férfiak 200 pillangós fináléjára is ma került sor. A szám korábbi világbajnoka, ugyan a hetedik helyen bejutott a döntőbe, de visszalépett, a 35 éves klasszis alighanem a holnapi 200 vegyesre koncentrál. Nélküle is ott volt a mezőnyben a világcsúcstartó, de a formáját bevallottan kereső Milák Kristóf , valamint az olimpiai bronzérmes Köztük dőlt el a bajnoki cím, Kenderesi az elejétől vezetve nyert (1:54,64), de Milák az utolsó méterekre nagyon feljött rá (1:54,98), talán egy kicsit későn indította meg a hajrát. A harmadik helyezett Verrasztó Dávidot három és fél másodperccel előzték meg.

https://magyarnemzet.hu/sport/milak-megnyugtato-lenne-ha-kiderulne-hogy-csak-edzetlen-vagyok-9067112/

– Örülök, hogy sikerült nyernem, de ebben az úszásban sokkal több volt, engem érdekel az időeredmény is – fogalmazott a győztes Kenderesi Tamás. – Nem volt olyan rossz igazából, de nem vagyok elégedett. Lassan kezdtem, furcsa volt, hogy a maszkban nem lehetett rendesen levegőt venni a futam előtt, ami hiányzott. Most nem a nevekkel, Milákkal, Cseh Lacival akartam foglalkozni, hanem a saját úszásommal és taktikámmal. Tudom, min kell változtatni, de a győzelem megerősített, hogy az út, amin járunk, az jó, ezt kell folytatnunk.

A nők 200 pillangós döntőjének egyértelmű favoritja a szám tavalyi világbajnoka és a keddi előfutamban is győzelmet arató volt, aki azonban a finálé előtt közvetlenül rosszul lett, ezért visszalépett. Ebből a számból hiányzott mellett is, aki szintén nem indult az ob-n , így a papíron három esélyes távollétében a negyedik, könnyedén szerezte meg a bajnoki címet.

– Nem tudom, mi történt Bogival, tegnap jó időt úszott, de én próbáltam magamra figyelni, úgyhogy mindegy, ki úszik mellettem. Kicsit erőtlen volt ez az úszás, de még sok számba be vagyok nevezve – értékelt Jakabos, aki a délutáni, újabb előfutamokban folytatja az ob-n.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.