Két ász nélkül készülünk az olimpiai selejtezőre

A női kézilabda-válogatott társ szövetségi kapitánya, Danyi Gábor diplomatikusan fogalmaz Szikora Melinda mellőzésével kapcsolatban, aggódik Tomori Zsuzsannáért és nagyon bízik Szöllősi-Zácsik Szandrában.

2020. 03. 05. 19:41
null
Gyõr 20150909 Kézilabda 2015 Õsz Gyõri Audi Eto portrék Danyi Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női kézilabda-válogatott társ szövetségi kapitánya, Danyi Gábor diplomatikusan fogalmaz Szikora Melinda mellőzésével kapcsolatban, aggódik Tomori Zsuzsannáért és nagyon bízik Szöllősi-Zácsik Szandrában.

– Csapjunk bele a közepébe: miért maradt ki az utóbbi időben szenzációs formában védő siófoki kapus, Szikora Melinda?

– Kérem, mindenki fogadja el, hogy jelenleg Bíró Blanka, Kiss Éva és Janurik Kinga tud a legtöbbet segíteni a válogatottnak.

– Diplomatikus.

– Az. A nevezett három kapus tud nekünk a legtöbbet segíteni.

– Nehéz nem arra gondolni, hogy nem szakmai oka volt Szikora mellőzésének.

– Elégedjen meg a ténnyel, a másik három kapussal vágunk neki az olimpiai selejtezőnek.

– Mikor értesült Tomori sérüléséről?

– Szerdán hívott fel telefonon. Szinte gyerekkora óta ismerem, még soha nem hallottam ilyen elkeseredettnek, mint most. Első az egészség, Zsuzsi esetében is az a legfontosabb, hogy mihamarabb gyógyuljon meg. A profi pályafutás csak az egészsége utána következik. Fontos veszteség lesz nekünk, de tényleg az a legfontosabb, hogy gyógyuljon meg.

– A két gyereke születése után a másodvirágzását élő Szöllősi-Zácsik Szandra bent maradt a szűk keretben. Könnyű döntés volt?

– Nem volt kérdés. Mikor kineveztek minket Elek Gáborral, összeírtuk, kikre számítunk a válogatott bő keretében. Szöllősi-Zácsik Szandra neve mindkettőnknél szerepelt. Hihetetlenül jó formába lendült az utóbbi hónapokban, ő az egyik legveszélyesebb átlövőnk a közép-távoli és a távoli zónából. Fontos szerep juthat neki az olimpiai selejtezőn.

– Győri klubedzőként ki kellett hagynia a szűk keretből két tanítványát, Fodor Csengét és Puhalák Szidóniát. Hogyan birkózott meg a feladattal?

– Őszintén leültem velük, és elmagyaráztam a döntésünk lényegét. Fodor Csenge remek formában játszik az utóbbi időszakban, természetesen játszani szeretett volna az olimpiai selejtezőn, emiatt csalódott volt, hogy az ő posztján Schatzl Nadine és Márton Gréta kapott helyet. Csenge még fiatal, övé a jövő. Puhalák Szidónia teljesítménye ingadozó, és nem mindig reagál jól stresszhelyzetben, márpedig az olimpiai selejtezőn várhatóan lesz feszültség.

A magyar női válogatott kerete az olimpiai selejtezőre. Kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győr). Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győr), Lukács Viktória (Ferencváros). Jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd), Klujber Katrin (Ferencváros). Irányítók: Kovacsics Anikó (Ferencváros), Lakatos Rita (Vác), Tóth Gabriella (Érd). Beállók: Pásztor Noémi (Ferencváros), Szabó Laura (Érd), Tóvizi Petra (Debrecen). Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára (Ferencváros), (Ferencváros), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK). Balszélsők: Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Ferencváros).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.