Legfeljebb tízezer japán mehet be az olimpia eseményeire

Még az is megtörténhet, hogy teljes egészében kizárják a szurkolókat.

MTI
Forrás: MTI2021. 06. 21. 11:18
null
Toki, 2021. jnius 7. Az olimpiai t karika Tokiban 2021. jnius 7-n. A vilgmret koronavrus-jrvny miatt 2021-re halasztott 2020-as tokii nyri olimpia jlius 23-n kezddik a japn fvrosban. MTI/AP/Szaszahara Kodzsi Fotó: Szaszahara Kodzsi Forrás: MTI/AP/Szaszahara Kodzsi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korlátozott számban ugyan, de lehetnek japán nézők a július 23-án kezdődő tokiói olimpia versenyein. A szervezők – a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal történt egyeztetés után – hétfőn azt közölték, hogy az adott helyszín befogadóképességének legfeljebb ötven százalékát lehet megtölteni szurkolókkal, a maximális létszám tízezer ember lehet. Hozzátették ugyanakkor, hogy amennyiben július 12-ig rosszabbodik a járványhelyzet, és ismét vészhelyzetet kell hirdetni, teljes egészében kizárhatják a nézőket.

A házigazdák a koronavírus-járvány ellenére biztonságos lebonyolítást ígérnek. A japán hírügynökség friss közvélemény-kutatása szerint a lakosok 40,3 százaléka zárt kapus rendezést szeretne, a válaszadók 30,8 százaléka pedig úgy vélte: le kellene mondani a játékokat.

A tokiói olimpiát eredetileg tavaly nyáron rendezték volna meg, de a pandémia miatt idén július 23. és augusztus 8. között kerül rá sor. Egy korábbi döntés nyomán külföldi nézők nem lehetnek a versenyeken. Az augusztus 24-én kezdődő paralimpiával kapcsolatban július 16-án várható döntés a nézőkről.

A játékokat mintegy negyven tokiói, illetve más prefektúrában található helyszínen bonyolítják le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.