Már csütörtökön bajnok lehet a Liverpool

Kiderült, hogy még sincs gödörben a Liverpool, mert szerda este 4-0-ra lelépte a Crystal Palace-t a Premier League 31. fordulójában, és ezzel karnyújtásnyira került első PL-bajnoki címéhez. Ha csütörtökön a Manchester City nem győzi le a Chelsea-t, akkor már hét fordulóval a zárás előtt bajnoknak mondható Jürgen Klopp együttese.

Ch. Gáll András
2020. 06. 25. 6:14
Liverpool FC vs Crystal Palace
epa08507340 Liverpool's head coach Juergen Klopp reacts after winning the English Premier League match between Liverpool FC and Crystal Palace in Liverpool, Britain, 24 June 2020. EPA/Phil Noble/NMC/Pool EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Phil Noble/NMC/Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csütörtökön bajnok lehet a Premier League-ben a Liverpol, mivel 4-0-ra legyőzte a Crystal Palace-t, és már 23 pont az előnye a Manchester City előtt. Ez lesz a Liverpool 19. bajnoki címe – persze csak az első a lassan harmincéves Premier League-ben –, és pontosan 30 évvel azok után, hogy legutóbb sikerült a csúcsra érni. A szebbnél szebb gólokat Fabinho és szerezte. Íme:

Megjegyzendő, hogy Fabinho gólja Puskás-gyanús…

Ez volt a Liverpool 56. vereség nélküli meccse zsinórban az Anfielden, legutóbb éppen a Crystal Palace-tól kapott ki az együttes, még 2017 áprilisában. Már csütörtökön bajnok lehet Jürgen Klopp együttese, ha a City nem győz.

Már csütörtökön meglehet a trófea… MTI/EPA/Nusad Szekkajil

A nap másik fénypontja a Manchester United 3-0-s győzelme volt a Sheffield United felett, mindhárom gólt Anthony Martial szerezte. Ez volt a francia csatár első mesterhármasa felnőttként.

Premier League, 31. forduló: Manchester United–Sheffield United 3-0, Liverpool–Crystal Palace 4-0, Newcastle–Aston Villa 1-1, Norwich City–Everton 0-1, Wolverhampton–Bournemouth 1-0. Az élcsoport: 1. Liverpool 86, 2. Manchester City 63 (30 meccsből), 3. Leicester 55, 4. Chelsea 51 (30), 5. Manchester United 49, 6. Wolverhampton 49, 7. Tottenham 45.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.