Marco Rossi: Elnézést, ha a show nem lesz elég jó

Elérkezett a világbajnoki selejtezők harmadik fordulója, ennek keretein belül szerda este a labdarúgó-válogatott Andorra otthonában lép pályára. Keserű emlékeket ébreszthet fel sokakban a helyszín, de Marco Rossi szövetségi kapitány amondó, ez alkalommal nem veszít a magyar csapat.

Dubai Viktória (Andorra)
2021. 03. 30. 18:51
Marco Rossi
A kapitányt különleges szerepben láthatjuk Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Lesz pár változtatás a csapatban, mert hat nap alatt ez lesz a harmadik meccsünk, ráadásul hosszú volt az út is ide. Bármi is történik a mérkőzésen, nem fogunk kifogásokat keresni, a műfűre hivatkozni, jól akarunk játszani – jelentette ki a szerdai mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatóján. – Bízom a játékosaimban, tudom mindannyiukról, milyen személyiségek a futballon kívül és azon belül is. Nem fogjuk lenézni az ellenfelet, mindenkire tisztelettel tekintünk, ugyanúgy felkészültünk az andorrai válogatottból is, mint más csapatokból szoktunk. Magabiztosan akarunk játszani és megnyerni a meccset.

A sajtótájékoztatón szóba került a 2017 júniusában ugyancsak Andorrában lejátszott mérkőzés, amelyen a magyar válogatott 1-0-s vereséget szenvedett. Igaz, akkor még Bernd Storck volt a szövetségi kapitány, de utódja, Marco Rossi is tisztában van az akkori kudarc következményeivel.

– Nem akarok tiszteletlen lenni, de az a vereség nem az ellenfél kvalitásán múlt. Ami négy éve történt, az nem ismétlődhet meg. Annyit mondhatok, a játékosaim közül mindenki a megfelelő hozzáállással fog kiállni holnap. Az attitűd rendkívül fontos az én csapatomban, még akkor is, ha rosszul játszunk. Hallottam a kritikákat a San Marinó-i meccs után, de mint mondtam, mi nem a brazil válogatott vagyunk, hiába várják tőlünk, hogy hét góllal nyerjünk. Sajnálom, ha esetleg a show nem olyan jó, mint azt szeretnék. Ha a show most sem lesz jó, előre is elnézést kérek, de nekünk az a legfontosabb holnap, hogy elhozzuk a három pontot.

A válogatott több kulcsembere sem léphet pályára Andorrában, sérülés miatt, és pedig visszatért a klubcsapatához, Németországba. Az olasz szakember a hiányzók kapcsán elmondta:

– Az utolsó tizenegy meccsünkből Szoboszlai csak négyen játszott. A legfontosabb az, hogy egy csapat vagyunk. Minden magyar szurkolónak mögénk kell állnia. Még mindig vannak, akik arra várnak, hogy megbotoljunk, aztán kritizálhassanak minket. Ez a hozzáállás nekem nem tetszik. Össze kell tartanunk. A következő mérkőzéseinket Portugália, Németország, Franciaország és Anglia ellen fogjuk megvívni. Ha akkor nem leszünk együtt, elég nehéz lesz a helyzet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.