Márton Gábor: Mostantól nekünk a második helyre kell hajtanunk

A Ferencváros előnye tizenhat pontra nőtt a tabella élén, miután 2-0-ra legyőzte a legnagyobb vetélytársának tartott Mol Fehérvárt. A fehérváriak vezetőedzője a meccset követő sajtótájékoztatón elismerte, a Fradi jobb volt, az ő csapat már lemondott az aranyéremről, és a második helyért kell harcolnia a továbbiakban.

Magyar Nemzet
2021. 02. 07. 21:18
null
Márton Gábor sejtelmesen beszélt a jövőről Forrás: Molfehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NB I 20. fordulójában a Mol Fehérvár 2-0-ra kikapott a Ferencvárostól a Groupama Arénában. Ezzel folytatódott a csapat rossz sorozata, ráadásul a Fradi már tizenhat pont előnnyel vezeti a tabellát, ami gyakorlatilag behozhatatlannak tűnik, és ha ez még nem lenne elég, a Puskás Akadémia is megelőzte a Fehérvárt, amely most már a harmadik helyen várja a következő fordulót. Ezeknek a tényeknek a tudatában tartotta meg a két vezetőedző a szokásos mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját.

 

Márton Gábor már lemondott a trónfosztásról
Fotó: Kurucz Árpád

 

– Nem úgy alakult a mérkőzés eleje, ahogyan szerettük volna – mondta Márton Gábor, a Mol Fehérvár vezetőedzője. – Volt egy nagy helyzetünk, de utána gyorsan kaptunk egy gólt. Ezután összeszedte magát a csapat, kidolgoztunk további lehetőségeket is, de az újabb gól és a kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Addig is a Fradi tartotta kézben a meccset, de utána ez már nyilvánvaló volt, még akkor is, ha emberhátrányban is eljutottunk egy ziccerig. Minden csapat kerülhet gödörbe, mi ott vagyunk, de a játék már jobb volt, mint a korábbi fordulókban. A Ferencváros tizenhat ponttal vezet, az előnye annyira tetemes, hogy mostantól nekünk a második helyre kell hajtanunk.

Szergej Rebrov, a Ferencváros mestere érthető módon elégedettebben nyilatkozott:

– A Vidi erős ellenfél, és én szeretem, ha erős csapat ellen játszunk. A gyors gól természetesen segített nekünk, de az is fontos, hogy jól készültünk fel a Fehérvárból. Tudtuk, hogy letámad minket, és ezt ki akartuk használni. Gyors, veszélyes játékosai vannak, de mi a játék több elemében is föléjük kerekedtünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.