Még csak éledezik a sportélet a Egyesült Államokban

Péntektől az NBA, jövő péntektől az NFL néhány csapata elkezdheti az edzéseket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 05. 07. 12:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus szedi az áldozatait az Egyesült Államokban, de vannak olyan államok, ahol enyhítettek a korlátozásokon, így akár már holnaptól edzésbe állhatnak a professzionális sportegyesületek csapatai. Helyi sajtóinformációk szerint az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Portland TrailBlazers és a Denver Nuggets vezetősége engedélyezi a tréningeket, ugyanakkor a Kalifornia államban székelő Los Angeles Lakers egyelőre zárva tartja a létesítményeit. A lazítás nem egységes, államonként változó, a szakértők jóslata szerint legkorában júliusban folytatódhatnak a küzdelmek az NBA-ben.

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga, az NFL csapatai jövő péntektől állnak újra edzésbe. A járványhelyzet miatt a liga március végén döntött úgy, hogy a klubok nem használhatják edzőközpontjaikat, így a játékosok az otthonaikban próbálták meg elvégezni a szükséges fizikai felkészülést.

A liga első embere, Roger Goodell magyar idő szerint csütörtök hajnali bejegyzésében arra hívta fel az együttesek figyelmét, hogy első körben az edzőközpontban dolgozók fele térhet vissza a létesítményekbe, betartva az egészségügyi és szociális korlátozásokat. Goodell jelezte, minden visszatérő alkalmazottnak teszten kell átesnie, és minden klubnak. Az NFL 2020-as menetrendjét magyar idő szerint pénteken hajnalban hozzák nyilvánosságra. A vezetőség továbbra is teljes idénnyel számol, ennek megfelelően jelenti majd be egy háromórás televíziós közvetítésben a szeptember 10-én kezdődő alapszakasz programját. A Super Bowlt a tervek szerint 2021. február 7-én, Tampában rendezik. Ha a vírushelyzet nem javul, a ligának vannak alternatív ötletei is a mérkőzések lebonyolítására: üres stadionokban, pihenőhét nélkül vagy akár semleges helyszíneken is lehetnek mérkőzések.

Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) vezetése még a múlt héten jelentette be, hogy a liga csapatai szerdától egyéni edzésekre használhatják edzőközpontjaik szabadtéri pályáit. Az MLS-szezon február 29-én kezdődött, ám a járvány miatt mindössze két fordulót tudtak lejátszani a csapatok. Biztosnak tűnik, hogy május 15-ig biztosan nem rendezhetnek mérkőzéseket az Egyesült Államokban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.