A Bayern München megalázta a szánalmas Barcelonát + videó

A negyeddöntők slágerének ígérkezett a bajnokok Ligájában a Barcelona és a Bayern München mérkőzése, és bizonyos szempontból az is lett. A bajorok szétcincálták és megalázták a katalánokat, a két csapat nem volt azonos súlycsoportban. A Bayern 8-2-re kiütötte a katalánokat, továbbra is bombaformában futballozik.

Magyar Nemzet
2020. 08. 14. 23:14
null
Robert Lewandowskié lehetne az Aranylabda... Fotó: Rafael Marchante Forrás: MTI/AP

A negyeddöntők slágerének ígérkezett a bajnokok Ligájában a Barcelona és a Bayern München mérkőzése, és bizonyos szempontból az is lett. A bajorok szétcincálták és megalázták a katalánokat, a két csapat nem volt azonos súlycsoportban. A Bayern 8-2-re kiütötte a katalánokat, továbbra is bombaformában futballozik.

Megalázta a Bayern a Barcelonát, pedig csúcsrangadónak, előrehozott döntőnek ígérkezett. A Bayern München nagy esélyese a Bajnokok Ligájának, mint ahogyan a múltja és a kerete alapján a Barcelona végső sikere sem lett volna meglepetés. Tény, a negyeddöntők közül ez volt a legrangosabb, ezt kísérte a legnagyobb érdeklődés.

A Barcelona az F-csoport első helyezettjeként lépett tovább a kieséses szakaszba, s a nyolcaddöntőben a Napolit búcsúztatta 1–1, 3–1-gyel, a Bayern München pedig a B-csoport győzteseként érkezett a legjobb 16 közé, ahol kiütötte a Chelsea-t (3–0, 4–1). A két csapat 10 alkalommal vívott egymással európai kupamérkőzést, a Bayernnek remek a mérlege: 6 találkozót nyert meg 2 döntetlen és 2 katalán siker mellett, 2013-ban és 2015-ben is BL-elődöntőt vívtak, az előbbin a Bayern München gázolt (4–0, 3–0), az utóbbin a Barcelona ment tovább (3–0, 2–3). A két összeállításban csupán annyi volt a meglepő, hogy a katalánoknál kimaradt a német bajnok a nyolcaddöntőben imponáló csapatával kezdett.

Serge Gnabry, a Bayern München játékosa ünnepli a gólját
MTI/EPA/REUTERS pool/Tiago Petinga

A bajorok rendkívül agresszívan kezdtek, letámadták a Barcelona védőit, akik hamar elveszítették a labdát, és mire észbe kaptak, a 4. percben már hátrányban is került a csapatuk: Müller egy kényszerítő után furcsa mozdulattal lőtt a jobb alsó sarokba. eddig ötször lépett pályára Barcelona ellen, és ez volt az ötödik gólja.

Úgy látszott, a Barcelonát nem zavarta meg a gyors hátrány, és hamar, már három perccel később ki is egyenlített. Jordi Alba száguldott el a bal szélen, középre adott, Alaba meg akarta előzni a tisztán érkező Suárezt, estében belerúgott a labdába, amely a kilépő Neuer felett hullott a hálóba, 1-1. Fel is bátorodtak a katalánok, és csaknem meg is fordították az eredményt, amikor a 10. percben jobbról tekerte a kapu elé a labdát, amely elment három barcelonai előtt, és a jobb kapufáról pattant ki, Neuer csak nézője volt az esetnek.

Ezután viszont beindult a bajor gőzhenger. A 22. percben Sergi Roberto és Semedo egymást zavarta, Gnabry rácsapott a labdára, kipasszolta a balján érkező Perišić elé, aki éles szögből a hálóba lőtt. A Barcelona levegőt sem kapott a bajorok tempójából, és a 27. percben ismét mehetett középkezdéshez, ekkor Gnabry talált a kapujába.

 

 

Mindössze négy perccel később a bombaformában futballozó Thomas Müller újra betalált: Kimmich jobbról érkező beadását pörgette a hálóba. Ez már igazi K.O. A félidő hátra lévő részében csak annyit változott a helyzet, hogy a németek nem szereztek újabb gólt. Hatalmas fölényben futballoztak, a Barcelona alig tudta átvinni a labdát a térfelükre, bántóan egyoldalú volt a mérkőzés, a Bayern lényegében megalázta az ellenfelét. A folytatásra a Bayern München kicsit lazábban kezdett, lőtt ugyan egy gólt, de azt les miatt jogosan nem adta meg a játékvezető. Az 57. percben Luis Suárez némileg visszahozta a meccsbe a Barcelonát, szép csellel becsapta a tizenhatos vonalán Boatenget, majd ballal a bal alsó sarokba lőtt.

Ám mielőtt a katalánok beleélhették volna magukat abba, hogy van még keresni valójuk ezen a mérkőzésen, a 63. percben a Bayern újra háromgólosra növelte a különbséget. Alphonso Davies bohócot csinált a bal szélen Semedóból, bevitte a labdát a kapu közelébe az alapvonalhoz, onnan középre passzolt, és Kimmichnek nem okozott gondot közelről a hálóba lőni. Ez a gól szintén megalázta a katalánokat...

A Barcelona hiába hozta be a szünetben Griezmannt, majd később Ansu Fatit, ők sem tudtak segíteni, Messit pedig észre sem vehetett venni a pályán. A katalánok próbálkoztak, de a Bayern a helyzeteik alapján már sokkal több góllal is vezethetett volna, bár már addig is megalázta Messiéket. A 82. percben eggyel növelték is az előnyüket, ekkor Lewandowski fejelt közelről a hálóba. A lengyel csatár ebben a kiírásban minden Bajnokok Ligája-mérkőzésén eredményes volt!

Három perccel később jött a kegyelemdöfés, a Bayern megint kipasszolta a Barcelona védelmét, és Coutinho lőtt az ötösről a jobb sarokba, majd a brazil ismét betalált. 8-2 a Bayern Münchennek, a bajor együttes megalázta és megsemmisítette a Barcelonát!

A lefújás után Gerard Piqué kritikusan fogalmazott: „Förtelmes mérkőzést játszottunk, pocsék ez az érzés. Szégyenletes! Nagyon nehéz ezt elviselni. Nem hogy egy európai kupamérkőzésen, de sehol sem lehet így futballozni. Mindenkinek magába kell szállnia. Nem először, nem másodszor, nem harmadszor fordul elő ilyen velünk. Nem az edzőről és a játékosokról van szó, strukturális változtatásokra van szükség a klubnál. Ez a legalja, elértük a mélypontot. Senki sem érinthetetlen. Én a legkevésbé, vérfrissítésre van szükség.”

Barcelona (spanyol)–Bayern München (német) 2–8 (1–4)

Lisszabon, Estádio da Luz, zárt kapuk mögött, jv.: Damir Skomina (szlovén)

Barcelona: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – S. Roberto (Griezmann, a szünetben), Busquets (Ansu Fati, 70.), F. de Jong, Ar. Vidal – Messi, L. Suárez. Vezetőedző: Quique Setién

Bayern München: Neuer – Kimmich, J. Boateng (Süle, 71.), Alaba, Davies (L. Hernández, 84.) – Goretzka (Tolisso, 84.), Thiago – Gnabry (Coutinho, 70.), T. Müller, Perisic (Coman, 67.) – Lewandowski. Vezetőedző: Hansi Flick

Gólszerzők: Alaba (öngól, 7.), Suárez (57.), illetve Müller (4., 31.), Perišić (21.), Gnabry (27.), Kimmich (62.), Lewandowski (82.), Coutinho (85., 89.).

Szombaton a Manchester City–Lyon mérkőzéssel zárul a negyeddöntők sora, a találkozó 21 órakor kezdődik. A másik ágon már kialakult az elődöntő párosítása, a PSG kedden az RB Leipziggel játszik a döntőbe jutásért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.