Mintegy 2600 önkéntes jelentkezett a labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire

Mintegy 2600 önkéntes jelentkezett a nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire.

Forrás: MTI2020. 02. 21. 21:34

Mintegy 2600 önkéntes jelentkezett a nyári labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire.

A magyar szövetség (MLSZ) pénteki tájékoztatása szerint a magyar fővárosban az ötödik legtöbb jelentkezést regisztrálták, Budapestet Baku, Szentpétervár, London és Róma előzi meg. Az európai szövetség (UEFA) kimutatásából kiderül: több mint 37 ezren szeretnének dolgozni a tornán, 59 százalékuk férfi, s a legtöbben – ugyancsak 59 százaléknyian – 25 év alattiak.

A közreműködni kívánók 68 százaléka korábban már dolgozott valamilyen rendezvényen, több mint 19 ezren sporteseményeken tevékenykedtek.

A jelentkezők összesen 142 nyelvet beszélnek, s leginkább a mérkőzések és ünnepségek szervezéséből, valamint a vendégek fogadásából szeretnék kivenni a részüket. A június 12-én kezdődő Eb-t 12 ország egy-egy városában rendezik, a Puskás Arénában három csoportmeccs mellett egy nyolcaddöntő lesz. A torna július 12-én a londoni fináléval zárul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.