Mumusból pechvogel: megverte magát a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia az első félidőben uralta a játékot, a vezetést is megszerezte, aztán mégis kikapott 4-1-re a Mol Fehérvártól a labdarúgó NB I 24. fordulójának rangadóján.

2020. 03. 07. 19:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Puskás Akadémia (PAFC) és a Fehérvár között, nyugodtan mondhatjuk, baráti a viszony. Volt idő – még a Paulo Sousa-korszakban –, amikor a fehérváriak nap mint nap Felcsúton készültek, majd a Sóstói-stadion (hivatalosan Mol Aréna Sóstó) építése idején a Pancho Arénában játszották a mérkőzéseiket. A baráti kapcsolatnak azonban a pályán sohasem volt jele, sőt a Puskás Akadémia éveken át egyenesen a Fehérvár mumusa volt.

Az előző idényben például a két csapat három mérkőzéséből egy döntetlen mellett a PAFC kettőt is megnyert, s noha augusztusban 2-0-ra kikapott Felcsúton, november végén vendégként 3-1-re ismét nyerni tudott. Ez az emlékezetes találkozó Fehérváron Marko Nikolics vezetőedző állásába került.

A mai találkozó tétjét nem kell különösebben ecsetelni. A Fehérvár a Ferencvárost, a Puskás Akadémia pedig a Mezőkövesdet üldözi.

Az első félidőben a hazaiak lefocizták a Vidit, s gyönyörű góllal szereztek vezetést. Nagy Zsolt remekül futott fel a bal oldalon, jól adott középre, a második hullámban érkező Slagveer pedig jobbal, úgy 12 méterről kapásból a bal alsóba lőtt (1–0).

Semmi jele nem volt annak, hogy a második félidőre gyökeresen megváltozik a játék. Mázli is kellett hozzá, de hát az benn van a futballban.

Az 50. percben Petrjak beadása megpattant, így lett jó Bamgboyénak, aki 8 méterről, a jobb alsóba helyezett (1–1).

S akkor mit mondjunk a harmadik gólról? Slagveer megszerezte a labdát a saját kapu előtt, de ügyetlenkedett, Petrjak lecsapott a labdára, s a bal alsóba emelt (1-2).

A Puskásban nem volt erő a fordításhoz, a hajrát rutinosan lerendezte a Vidi. Egy újabb hazai bénázás után Nikolics egy méterről növelte az előnyt (1-3), majd egy levágódott szabadrúgás után Stopira állította be a 4-1-es végeredményt.

Mivel a Mezőkövesd hozta a kötelezőt, s 4-0-ra nyert Kaposváron, a Puskás Akadémia távolodik a dobogótól.

Labdarúgó NB I, 24. forduló:

Puskás Akadémia–MOL Fehérvár FC 1-4

gólszerzők: Slagveer (24.), ill. Bamgboye (51.), Petrjak (60.), Nikolics (81.), Stopira (90.)

Kaposvár–Mezőkövesd 0-4

gólszerzők: Besirovic (32.), Jurina (49.), Cseri (62. – 11-esből), Zivzivadze (90.)

DVTK–Újpest 2-1

gólszerzők: Ivanovski (7.), Rui Pedro (59.), ill. Novothny (91.)

Paks–Honvéd 0-0

DVSC–Kisvárda 1-0

gólszerző: Varga (51.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.