Nagy Ádám élete meccsét játszotta, mindhiába

Nagy Ádám gólpasszt adott, majd gólt szerzett a Luton Town elleni angol másodosztályú bajnoki mérkőzésen. Csapata, a Bristol City azonban így sem örülhetett pontszerzésnek.

Magyar Nemzet
2021. 04. 25. 17:10
Nagy Ádám
Fotó: Rogan/JMP Forrás: Bristol City FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

mindent megtett azért, hogy a Bristol City rossz sorozata megszakadjon az angol másodosztályban. A 44. fordulós, Luton Town elleni mérkőzésre hétmeccses nyeretlenségi széria után készült a magyar válogatott középpályás csapata.

Az első félidőben minden jól alakult: Nagy Ádám kiváló labdaátvétel, majd szóló után gólpasszt adott, néhány perccel később pedig a vendégek kapusáról kipattanó labdára lecsapva gólt is szerzett. A védekező középpályással profi pályafutása során először fordult elő, hogy ugyanazon a meccsen a gólszerzők és az asszisztot jegyzők közé is feliratkozott.

A második félidőre viszont a Bristol összeomlott, és nemcsak a nyeretlenségi sorozatát nem tudta megszakítani, hanem 3-2-re el is vesztette a mérkőzést. Nagy Ádámot a 71. percben, 2-2-es állásnál cserélte le vezetőedzője.

A Bristol City két fordulóval a Championship lezárulta előtt a 18. helyen áll, de továbbra is élő rossz szériája ellenére már biztosan nem esik ki a harmadosztályba. Csapatával ellentétben Nagy Ádám formája biztató az Európa-bajnokság közeledtével: a középpályás a hétközi fordulóban is gólpasszt adott.

Két visszatérő, négy reménykedő

Bár két forduló még hátra van az angol másodosztályú bajnokságból, a legfontosabb kérdések többsége már eldőlt. A Premier League-ből tavaly kieső Norwich City és Watford azonnal visszajutott az első osztályba. A harmadik feljutó helyért négy csapat vívhat rájátszást: a Brentford, a Bournemouth, a Swansea és a magyar válogatottba igyekvő Callum Styles csapata, a Barnsley. A harmadosztálytól a Wycombe Wanderers és a Sheffield Wednesday már csak csodával menekülhet meg, a harmadik kieső pedig várhatóan a Rotherham, Derby County duó egyike lesz.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.