Angol labdarúgó jelentkezett be a magyar válogatottba

Hiányposzton szerepel, mindössze 21 éves és rendszeresen pályára lép az angol másodosztályban, amelyben a magyar válogatott oszlopos tagja, Nagy Ádám is futballozik. Callum Styles feldobta a labdát Marco Rossinak, az angol labdarúgó ugyanis magyar válogatott lenne a nagyszülei származása révén. Vagy ukrán, de ez most részletkérdés.

2021. 04. 24. 9:02
null
Forrás: barnsleyfc.co.uk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március végén ünnepelte a 21. születésnapját Callum Styles, az angol másodosztályú Barnsley futballistája, aki arról nyilatkozott a helyi lapnak, a Barnsley Chronicle-nek, hogy szívesen lenne magyar válogatott is. Mint kiderült, ugyan angol állampolgár, de a nagyszülei származásának köszönhetően a magyar és az ukrán nemzeti csapatban is pályára léphetne.

– Mindig az volt az álmom, hogy egy nap válogatott labdarúgó legyek, szóval ha valaha meghívót kapnék, az egy valóra vált álom lenne nekem. Azért kell folytatnom a munkát, hogy ezt elérjem – fogalmazott Callum Styles. – Nem igazán számít, hogy melyik szóba jöhető országban teljesül a célom, a lényeg, hogy válogatott lehessek. Bízom benne, hogy a jövőben kapok meghívót valamelyik U21-es vagy felnőtt nemzeti csapatba, de addig is a Barnsley-ra koncentrálok, és majd meglátjuk, mi történik.

Nyilatkozatával feldobta a labdát Marco Rossinak, a magyar válogatott szövetségi kapitányának az angol játékos, főleg hogy a mi szemszögünkből hiányposzton szerepel. A Barnsley ugyanúgy a három belső védős rendszerben futballozik, mint tavaly óta a magyar válogatott, és Styles az öt középpályás közül a balszélső a klubjában, akinek a védekezésben is fontos szerepe van a visszazárásoknál. Ezen a poszton nem vagyunk eleresztve játékosokkal, Rossi a legtöbbször Hangya Szilvesztert (Fehérvár) és Holender Filipet (Partizan Beograd) szerepeltette itt, utóbbi ráadásul márciusban megsérült, ezért kihagyta a legutóbbi vb-selejtezőket.

Callum Styles ebben az idényben stabil kezdő a Barnsleyban, az eddigi 43 fordulóból 39-en pályára lépett, 37-en kezdőként. A Bury Baggiónak becézett játékos (alighanem Roberto Baggio után) februárban a hónap gólját lőtte, s ugyanekkor a hónap legjobb fiataljának is megválasztották az angol második, harmadik és negyedik vonal közös szavazásán. Csapata nem is szerepel rosszul, három fordulóval az alapszakasz vége előtt a hatodik helyen áll a Championshipben, és nagy valószínűséggel bejut a rájátszásba, amelynek tétje a feljutás a Premier League-be. Ezzel szemben a bajnokság egyetlen magyar játékosa, Nagy Ádám, aki kirobbanthatatlan Rossi válogatottjából, a 16. helyezett Bristol Cityben 29 meccsen játszott.

A balszélső, aki magyar és ukrán válogatott is lehet elviekben, Hangyához és Holenderhez hasonlítva is jobban áll a Transfermarkt becslései szerint. Callum Styles jelenlegi piaci értéke 1,6 millió euró, Hangyáé félmillió, Holenderé egymillió. Tehát papíron ketten együtt nem érnek annyit, mint a Barnsley labdarúgója, aki most feltette a kezét. Kérdés, hogy Rossi mester szólítja-e.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.