Nerea Pena távozik a Siófokról, és már meg is van az új csapata

Szerződést bontott a világbajnoki ezüstérmes Nerea Pena és a Siófok KC női kézilabdacsapata.

Forrás: MTI2020. 11. 12. 13:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Néha előfordul, hogy egy játékos és a klubja között nem úgy működnek a dolgok, ahogyan alaphangon kellene – idézte a siófoki klub közleménye Fodor Jánost, a Siófok KC ügyvezetőjét, aki hozzátette, a spanyol játékos képességeit senki sem vitatja, de be kellett látniuk, hogy ami nem működik, azt nem szabad erőltetni.

Pena (jobbra) távozik
Fotó: Mirkó István

– Hosszabb tárgyalássorozat után ugyan, de sikerült nagyon korrekten elválni egymástól. Egyetértek a Siófok KC ügyvezetőjével abban a tekintetben, hogy a sportban eljön az a pillanat, amikor váltani kell és ez most igaz volt a játékosra és a klubra nézve is. Örülök neki, hogy mindkét fél úgy tudott felállni az asztaltól, hogy sok sikert kívánt a másiknak – nyilatkozta az SKC honlapján Szörnyi Attila, Nerea Pena menedzsere. Szörnyi hozzátette, Penát új csapata várhatóan még a mai napon bemutatja a szurkolóknak és a nyilvánosságnak. Ez meg is történt: csütörtök délután az is napvilágot látott, hogy a spanyol játékos a Bajnokok Ligájában szereplő dán Team Esbjerg együttesébe szerződött.

A Siófok KC női kézilabdacsapata október 19-én jelentette be: közös megegyezéssel szerződést bontott Bent Dahl vezetőedzővel. Ugyanekkor közölte, hogy a klub ügyvezetője határozatlan időre felmentette a munkavégzés alól Penát. A 30 éves irányító-átlövő 2012-től 2019-ig a Ferencvárosban légióskodott, és tavaly márciusban jelentették be, hogy Siófokra igazol. A 135-szörös válogatott Pena 2011-ben világbajnoki bronzérmet, 2014-ben pedig Európa-bajnoki ezüstöt nyert a spanyolokkal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.