Összeállt Kisvárdán az Attila–Attila-tengely

A soproni születésű szakember Bódog Tamás helyét veszi át a kispadon.

Ch. Gáll András
2020. 07. 08. 13:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Supka Attilát nevezték ki a labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda vezetőedzőjévé. A soproni születésű szakember Bódog Tamás helyét veszi át a kispadon, aki a múlt héten vállalta el a Budapest Honvéd irányítását.

A klub honlapjának szerdai híre szerint Supka Attila bemutatására később kerül sor, de a tréner már megkezdte a csapat keretének feltérképezését és a korábbi mérkőzések elemzését. Együttesével jövő kedden kezdi meg a felkészülést a 2020/21-es szezonra, amely a kisvárdaiak harmadik idénye lesz az élvonalban. Supka Attila eddigi legnagyobb edzői sikereit Debrecenben érte el, ahol 2005-ben és 2006-ban is bajnoki címet ünnepelt, illetve a Szuperkupát is elhódította. A hajdúsági csapat mellett dolgozott többek között a Honvéd (három ízben) és a Zalaegerszeg vezetőedzőjeként is.

A Kisvárda az előző szezonban a nyolcadik helyen végzett.

Rutinos magyar edző érkezik Kisvárdára
Fotó: Kisvardafc.hu

– A honi médiában megszellőztetett portugál vonalból annyi volt igaz, hogy João de Oliveira Janeiróval tényleg tárgyaltam, de kiderült róla, hogy nincs pro-licence, ezért eltekintettem a szerződtetésétől. A másik portugált, Hélder Crisóvãót életemben nem láttam, fogalmam sincs, honnan szedték, hogy ő lesz a Kisvárda edzője – fogalmazott lapunknak Révész Attila sportigazgató. – Supka Attilát már akkor szerettem volna idecsábítani, amikor még George F. Hemingway volt a Honvéd tulajdonosa. Azt mondtam magamban, aki ki tud jönni Hemingwayjel, az velem is megtalálja a közös hangot. És az is tetszett Supka pályafutásában, hogy mindig bátran nyúlt a fiatalokhoz, nálam pedig alapkövetelmény az akadémisták beépítése. Attila vasárnap érkezik meg Kisvárdára, és 14-én megkezdődnek az edzések, egy hónapja lesz, hogy csapatot csináljon.

Supka egy év után dolgozik ismét az élvonalban a szombathelyi kitérőt követően. – Nagy várakozással tekintek a kisvárdai munka elé. Valóban sok fiatalt építettem be annak idején a Honvéd csapatába, a Bobál ikrek, Vécsei Bálint nálam lettek NB I-es futballisták, és szeretném, ha Kisvárdán is szerephez jutnának a fiatalok. A 19 éves Kovácsréti Márk a jó példa – mondta lapunknak a rutinos, 57 éves szakember.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.