Öt fogásból lehet választani, de a lámpát elszúrták a svájciak

A szervezők a biztonságra is nagy hangsúlyt fektettek a bázeli torna Európa-bajnokságon.

Magyar Nemzet
2021. 04. 18. 20:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tornászaink szerencsésen megérkeztek Bázelbe, ahol hétfőn már megkezdődnek a pódiumedzések az Európa-bajnokságon. A magyar szövetség vasárnap esti helyszíni beszámolója szerint a szervezéssel minden a legnagyobb rendben, a szállás és az étkeztetés is elsőrangú, a sportolók minden igényt kielégítő öt fogás közül választhatnak ebédre és vacsorára a csarnokban. A szervezők a biztonságra is nagy hangsúlyt fektettek, mindent elkövettek azért, hogy a tornászok tényleges „buborékban” legyenek, így csökkentve minimálisra az esetleges fertőzések kockázatát. Már az első edzéseken is túl van a Balázs Krisztián, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám, Kállai Zoltán, Mészáros Krisztofer, Vecsernyés Dávid alkotta felnőtt férfi csapat és a Bácskay Csenge, Székely Zója, Péter Sára összetételű női csapat, de még az este folyamán is vár tréning Kovácsékra.

– Ami a legfontosabb, egyelőre minden rendben van az étkezéstől elkezdve a szállásig – mondta el Altorjai Sándor, delegációvezető. – A biztonság pedig egészen elképesztő, nagyon ügyelnek arra, hogy a versenyzők a lehető legszigorúbb „buborékban” legyenek. Amikor ma a delegáció egyik tagjával szerettük volna megnézni egy másik nemzet edzését, nem engedtek be, arra hivatkozva, hogy nem a mieink vannak a csarnokban. Tehát a szervezésre eddig nem lehet panasz. Egyedül a spotlámpa fénye nem kielégítő, de erről már tárgyal a zsűri és a szervezők. A versenyzőknek nem jó, ha a spottal csak a szerek vannak megvilágítva, mert egyrészt a tornászok szemébe világít, másrészt nem tudnak megfelelőképpen tájékozódni, mert mindenütt sötét van. Bízom benne, hogy már egyeztetnek, és lesz változás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.