Ötfelvonásos görög dráma, Sztefanosz Cicipasz döntős

Könnyebbnek indult, végül öt szettre volt szüksége Sztefanosz Cicipasznak, de karrierje negyedik Grand Slam-elődöntőjét már megnyerte.

Magyar Nemzet
2021. 06. 11. 18:40
Sztefanosz Cicipasz
Sztefanosz Cicipasz megszorongatta a szerbet a Roland Garros döntőjében Fotó: Anne-Christine Poujoulat Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női tornával ellentétben a Roland Garros férfi versenyében négy előzetesen is az esélyesek körében emlegetett teniszező jutott az elődöntőbe. A fiatalok ágán Sztefanosz Cicipasz és Alexander Zverev mérkőzött a fináléért a Novak Djokovics–Rafael Nadal klasszikus ötvennyolcadik felvonása előtt. A huszonkét éves görög és a huszonnégy esztendős német játékos is nyert ATP 1000-es tornát a salakszezonban, az egymás elleni mérleg és a kiegyensúlyozottság valamelyest Cicipasz mellett szólt.

Az első játszmában a görög korai breakkel ragadta magához az irányítást, az adogatójátékaiban pedig érinthetetlen volt. A második szett elején fordított volt a szereposztás, Zverev lépett el 3:0-ra, a jó kezdéshez viszont egyetlen játékot sem tudott hozzátenni a szettben. Cicipasz nagyon közel került karrierje első Grand Slam-döntőjéhez.

Zverev az első fordulós meccsében bízhatott, azt 2-0-s szetthátrányból fordította a maga javára, akárcsak a tavalyi US Open elődöntőjét. Az előnyt a második játszmához hasonlóan megszerezte a német játékos, de ezúttal sokkal tovább tudta azt megtartani.

5:3-nál Cicipasz a játszmában maradásért adogatott, amikor Zverev komoly vitába keveredett a székbíróval, de az incidens nem zökkentette ki, és egy szerencsés röptének is köszönhetően kiharcolta a negyedik szettet.

Sőt, azt is ő kezdte jobban, miközben alakult a görög családi dráma Sztefanosz és edző-édesapja, Aposztolosz között. A megoldást nem találták meg, következhetett a döntő szett, ahol Cicipasz nagyon közel került ahhoz, hogy kezdésként ismét elveszítse az adogatását, de három breaklabdát hárítva megfordította a játékot.

Ezután már nem adott több esélyt Zverevnek, így három elveszített elődöntő után Sztefanosz Cicipasz végre bejutott egy Grand Slam-torna döntőjébe.

Roland Garros

Férfi egyes, elődöntő

Cicipasz (görög, 5.)–Zverev (német, 6.) 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.