A PSG mesternégyessel egyeduralkodó Franciaországban + videó

A PSG péntek este megnyerte a francia labdarúgó Ligakupát is. Ezzel hibátlan egyeduralkodója lett a francia futballnak, hiszen minden sorozatban győzött, amelyben elindult, a nemzetközi porondon pedig áll még a Bajnokok Ligájában.

Magyar Nemzet
2020. 08. 01. 12:12
null
Mbappé a szerdai edzésen, természetesen PSG-mezben Fotó: psg.fr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PSG javára tizenegyesek döntöttek, miután gól nem esett a francia Ligakupa döntőjében sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban. A mérkőzésen a Paris Saint-Germain állt közelebb a győzelemhez, ám kihagyta a helyzeteit, a játékosai nem tudtak kifogni Anthony Lopes kapuson, emiatt kényszerült hosszabbításra, majd tizenegyespárbajra az Olympique Lyon ellen. A tét nem volt lebecsülendő, hiszen a PSG – amelynek a magyar Lőw Zsolt a másodedzője – a hibátlan mérlegért lépett pályára, a Lyonnak pedig az európai kupaszereplés lehetőségét jelentette volna a győzelem. A csapat 1997 óta megszakítás nélkül ott van az európai kupaporondon, ám a következő kiírásban – mivel a koronavírus-járvány miatt félbeszakított francia bajnokságban csak hetedik lett – már csak úgy szerezhet jogot az indulásra, ha megnyeri a Bajnokok Ligáját, a Juventus elleni nyolcaddöntő idegenbeli visszavágóját egygólos előnnyel várja.

A PSG 6-4-re nyerte a tizenegyespárbajt, az első öt sorozatában senki sem hibázott, a hatodikban a lyoni Bertrand Traoré igen – Keylor Navas balra vetődve védett –, így a párizsiak részéről következő Pablo Sarabia gólja már trófeát ért. A PSG ezzel mesternégyest ért el Franciaországban: a bajnokság és a Francia Kupa után a harmadik országos sorozatot is megnyerte, és az idénynyitó francia szuperkupát is a párizsi együttes vihette haza.

A tizenegyesek

 

A BL-ben induló PSG péntek esti diadala azt jelenti, hogy a Ligakupa győztesének járó El-kvóta átszáll a bajnokság hatodik helyezettjére, a Reims-re. A párizsiak kilencedszer nyerték meg a Ligakupát, ami rekordnak számít, és amelynek ez volt az utolsó kiírása. Televíziós érdeklődés híján a liga úgy döntött, hogy az 1995-ben útjára indított sorozatot a következő idényben nem rendezi meg, s a további sorsa is bizonytalan. A Saint-Denis stadionban ötezer néző látta a döntőt, a járvány miatt a hatóságok ennyit engedélyeztek.

A PSG a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében augusztus 12-én az Atalantával találkozik Lisszabonban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.